Carla Belovari

Carla Belovari mlada je hrvatska pjevačica, najpoznatija po svom sudjelovanju u natjecateljsko-pjevačkom showu “Hrvatska traži zvijezdu”, u kojem je došla do petog mjesta najboljih izvođača. Carla Belovari rođena je Murskoj Soboti u Sloveniji, 1987. godine.

Obrazovanje

Carla Belovari odrasla je u Njemačkoj, u gradu Ingolstadtu. Tamo je završila osnovnu školu i upisala glazbenu gimnaziju. Nakon mature, preselila se u Zagreb i upisala Filozofski fakultet. Tamo je studirala njemački jezik i književnost.

Privatni život

Carla Belovari rođena je za vrijeme putovanja njezine obitelji iz Hrvatske u Njemačku, točnije u mjestu Murska Sobota u Sloveniji. Bilo je to 1987. godine. Carla je odrasla u Ingolstadtu u Njemačkoj, gdje se i obrazovala. Odmalena je pokazivala interes za glazbu i veliki pjevački talent. Pohađala je Musisches Gymnasium – umjetnički koledž u kojem se specijalizirala za glazbu.

Ali pravi uspjeh uslijedio je tek kada se vratila u Hrvatsku. Nakon showa “Hrvatska traži zvijezdu” u kojem je njeno ime postalo poznato, snimila je nekoliko singlova i debi album. Osim što se bavi glazbom, u kojoj najčešće pjeva o ljubavi i ljubavnim brodolomima, ona radi i u struci, podučavajući njemački jezik u školi stranih jezika.

Carlini hobiji su kuhanje i hrana općenito. Osim toga, Carla ističe da je velika vjernica. Vjera u Boga jedna joj je od najvažnijih stvari u životu, baš kao i ljubav prema Isusu Kristu. Carla Belovari ostala je prijateljica s mnogo kolega koje su s njom nastupali u “Hrvatska traži zvijezdu”, a mediji su prenijeli da je u vezi s Bojanom Jambrošićem, također kolegom iz showa. Carla također ističe da je velika prijateljica s Remi iz benda Elemental, Ivanom Kindl i svojim producentom Baby Dooksom.

Posao

Već sa 16 godina Carla Belovari se priključila osmočlanom glazbenom sastavu The Stevebyrd Band. Svirali su funk i soul, te 2003. godine sami snimili album, nazvan “Welcome to Stardust Club”. Za vrijeme studija Carla se preselila u Zagreb, te se 2009. godine prijavila na show “Hrvatska traži zvijezdu”. 2010. godine izdala je i prvi singl “Otići na vrijeme”. Carla je napisala i glazbu i tekst za tu pjesmu, pa je njen uspjeh na domaćim i regionalnim top ljestvicama utoliko bio veći. Iste je godine sudjelovala na Dori.

Izdala je još i single “Sretan broj”, a 2014. godine izašao je njen singl “Nama najbolji”, kojeg je snimila u suradnji s Neneom Belanom. Iste godine izdala je i album “Soul na ranu” koji je napravila u suradnji s Baby Dooksom kao producentom.

Carla Belovari, osim što se bavi glazbom, također i predaje njemački jezik u školi stranih jezika Pavuna, u Zagrebu.

Najveća postignuća

Carla Belovari javnosti je najpoznatija kao jedna od natjecatelja u glazbeno-natjecateljskom showu “Hrvatska traži zvijezdu”. Natjecala se u prvoj sezoni showa, 2009. godine i završila na petom mjestu. Nakon toga, nastavila je svoju glazbenu karijeru. 2010. nastupala je na Dori, a pet godina kasnije izašao je njezin prvi samostalni album “Soul na ranu”. Nastupala je na mnogim festivalima i događanjima, uključujući i Runjićeve večeri 2013. godine.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*