Ana Gruica

Ana Gruica poznata je kao manekenka, glumica i prva pratilja Miss Hrvatske koja je stekla popularnost zahvaljujući brojnim angažmanima na televiziji i kazalištu te čestim objavama na društvenim mrežama gdje ju prate mnogi obožavatelji.

Obrazovanje

Ana je završila Osnovnu školu Trstenik, a nakon toga srednju školu za turističkog tehničara. Nakon osnovne i srednje škole odlučila je upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Splitu.

Kada je diplomirala na Akademiji, ubrzo je upisala Kineziološki fakultet, smjer rekreacija i fitness i danas se može pohvaliti kako ima dvije diplome.

Privatni život

Ana Gruica rođena je 9.2.1983. godine u Splitu u znaku Vodenjaka. Ima stariju i mlađu sestru, a više je puta priznala kako je povezana sa svojom obitelji.

Ana je odrasla u naselju Trstenik slušajući grupu Take That i maštajući da jednog dana postane balerina, misica, glumica i manekenka.

Ana Gruica je bila u braku s poduzetnikom Dijanom Jahjefendićem za kojeg se udala u Livnu 2010. godine. Par se razišao već nakon 18 mjeseci braka. Nakon neuspjelog braka Ana je upoznala Hrvoja Šalkovića, poznatog putopisca koji iza sebe ima brojna putovanja kao i velik broj knjiga koje je napisao.

Hrvoje je deset godina stariji od Ane, a prije nje bio je u vezi s Lamijom Alečković, te s lijepom voditeljicom Miom Kovačić.

Hrvoje i Ana započeli su vezu 2014. godine, nakon što su se to ljeto upoznali na plaži Zrče.

Nakon nekoliko mjeseci hodanja par je objavio kako očekuje dijete. Ana i Hrvoje su postali roditelji dječaka Marata Ivana kojeg je glumica rodila u Splitu 20.8.2015. godine. Ana je rodila prirodnim putem dječaka dugačkog 51 cm i teškog 3.480 kg.

Poznati par odlučio je krstiti sina, pa su tako obavili krštenje 19.12. te iste godine nakon čega su održali proslavu u klubu u Zagrebu.

Početkom rujna 2017. godine, Ana i Hrvoje su odlučili prekinuti svoju trogodišnju vezu.

Početkom studenog 2017. godine Ana Gruica je potvrdila novu ljubavnu vezu. Njezin odabranik je liječnik psihijatar Splićanin Boran Uglešić koji je bio njezin dugogodišnji prijatelj.

Samo dva tjedna nakon zaruka, krajem kolovoza 2018. godine, Ana i Boran su izrekli sudbonosno “da” na intimnoj ceremoniju uz obitelj i najbliže prijatelje.

Posao

Ana je imala 17 godina kada je postala prva pratilja Miss Hrvatske zahvaljujući čemu je došla do brojnih poznanstava i agenata koji su joj pomogli da ostvari svoj san.

Na Akademiji je zajedno s kolegama bila prva generacija koja je morala naporno raditi kako bi se dokazala ostalima iz glumačke profesije. Split je tada bio pod povećalom i htio je pokazati kako i oni mogu pružiti odgovarajuće glumačko znanje.

Nakon što je diplomirala Ana je počela raditi u GKM-u gdje se susrela s brojnim dječjim predstavama. Glumila je Keku u predstavi “Ribarske svađe”. Radilo se o predstavi Vinka Brešana i prvoj velikoj ulozi nakon što je diplomirala.

Nakon poroda glumila je u predstavi “Splićanke”. Radilo se o stresnom periodu u životu jer je nakon godinu i pol što je rodila morala odraditi zahtjevnu ulogu u kojoj je trebala plesati i pjevati.

Svaka od glumica je morala odglumiti kompleksne likove kao što je profesorica, prostitutka, žena sa šaltera i žena pomorca.

Najveća postignuća

Uloga u predstavi “Splićanke” predstavlja veliki trenutak u karijeri Ane Gruice budući da se radi o predstavi s kojom je otvorena večernja scena GKM-a te cabare forma u Splitu. Publika je bila oduševljena predstavom i likom koji je Ana tako uvjerljivo odglumila.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*