Hrvoje Šalković

Hrvoje Šalković poznati je hrvatski pisac, a najpoznatiji po svojim putovanjima na kojima je proputovao svih sedam kontinenata te po napisanim putopisima. Rođen je u Zagrebu, 29. rujna 1973. godine.

Obrazovanje

Hrvoje Šalković diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Poslijediplomski studij nastavio je u Londonu na University of Westminster na kojem je magistrirao.

Privatni život

O životu Hrvoja Šalkovića malo se toga zna iako je jedno od najpoznatijih hrvatskih ličnosti. Najčešće ga se povezuje uz brojan putovanja koja su njegova strast. Uz to, njegovo ime često je bilo vezano uz razna ženska imena, a jedno je vrijeme slovio i kao najpoželjniji hrvatski neženja.

Nakon dugogodišnje veze s novinarkom Lamijom Alečković, koju je nakon više kraćih prekida, par okončao 2011. godine, jedno je vrijeme bio sam. Nakon toga, 2013. godine bio je u kratkoj, ali burnoj vezi s voditeljicom Mijom Kovačić s kojom je javno prekinuo nakon tri mjeseca veze velikim intervjuom u jednom tjednom magazinu. Miju Kovačić nazvao je “pogrešnom ženom u pogrešno vrijeme na pogrešnome mjestu”. Mnogi su mu zamjerali zbog njegovog javnog iznošenja detalja iz njihove intimne veze. Nakon toga, i sam Hrvoje je zaključio da je pretjerao pa se javno ispričao bivšoj djevojci.

Malo nakon prekida veze s Miom Kovačić, 2014. godine, Hrvoje je upoznao bivšu manekenku i glumicu, Splićanku Anu Gruicu uz koju se skrasio. U kolovozu 2015. godine Hrvoje Šalković i Ana Gruica dobili su sina Marata Ivana. Ana je rodila u Splitu gdje je ostala par mjeseci nakon poroda.

Hrvoje često za Anu govori kako je odmah znao da će se uz nju skrasiti i da će upravo ona biti majka njegovog djeteta. Par sa sinom živi u Zagrebu.

Početkom rujna 2017. godine Hrvoje i Ana su prekinuli svoju trogodišnju vezu.

Posao

Hrvoje Šalković je svoju veliki strast za putovanjima prenio na papir, putuje i piše knjige, putopise, romane i kratke priče.

Putovati je počeo još davne 1998. godine kada je sa svojim tadašnjim cimerom, Franciscom iz Venezuele odlučio proputovati cijelu Irsku autobusom. Da do sada je proputovao svih sedam kontinenata na kojima je posjetio veliki broj zemalja. Na svojim putovanjima najčešće nije imao pratnju jer voli putovati sam.

Do sada je objavio brojne romane i kratke priče, a najpoznatiji su: “Nova mis Čilea”, “Pala karta”, “Pravi se da ovo nisi vidio”, “Zec na mjesecu”, “Oko cucka, pa na mala vrata”, “Nulti meridijan”, “Valcer protiv Eintrachta”, “Ne primamo vilenjake” i drugi.

Hrvoje je član Hrvatskog društva pisaca.

Najveća postignuća

Hrvoje Šalković dobitnik je nagrade VBZ 2006 za najbolji roman te nagrade Balkan Noir za najbolji kriminalistički roman 2014. godine.

Hrvoje je aktivan na društvenim mrežama, a njegova Facebook stranica ima više od 170 000 lajkova obožavatelja kojih je svakim danom sve više. Hrvoje na svojoj Facebook stranici najčešće objavljuje fotografije sa svojih putovanja, no često i statuse o aktualnim temama iz društvenog života.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*