Željko Musa

Željko Musa je hrvatski rukometaš i hrvatski reprezentativac koji igra na poziciji kružnog napadača. Rođen je u Mostaru 8.1.1986. godine. Profesionalnu rukometnu karijeru započeo je u RK Zagrebu 2004. godine.

Privatni život

Željko Musa je oženjen sa suprugom Sanjom, a bračni par ima dvije djevojčica, Saru i Luciju.

2012. godine Musu je u Poljskoj zaustavila policija nakon što je slavio pobjedu svog tadašnjeg kluba Vive Targi Kielce sa svojim suigračima. Nakon 1,5 promila alkohola u krvi izgubio je vozačku dozvolu te je morao platiti novčanu kaznu svom klubu Vive Targi Kielce.

Posao

Željko Musa je svoju profesionalnu rukometnu karijeru započeo 2004. godine u Zagrebu nastupajući za RK Zagreb. U Zagrebu je ostao godinu dana nakon čega je prešao u HRK Izviđač Ljubuški gdje se zadržao također godinu dana, do 2006. godine. Nakon toga ponovo je godinu dana zaigrao za RK Zagreb da bi potpisao trogodišnji ugovor s RK Trimo Trebnje.

2010. godine prešao je u Gorenje Velenje, a u Sloveniji je ostao do 2012. godine nakon čega je prešao u poljski Vive Targi Kielce u kojem je ostao četiri godine, sve do 2016. godine.

2016. godine potpisao je dvogodišnji ugovor s SC Magdeburgom.

Za Hrvatsku seniorsku reprezentaciju Željko Musa je igrao 2010. godine na Europskom prvenstvu u Austriji, 2012. godine na Europskom prvenstvu u Srbiji te 2013. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Nakon ozljede Marina Marića, Musa je postao veliki povratnik u Hrvatsku reprezentaciju te je postao prvi pivot te jedan od ključnih igrača u obrani.

2017. godine Musa je zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje se pokazao kao odličan izbor izbornika Željka Babića. Dominira u napadu, a u obrani je nezamjenjiv. Jedan je najzaslužnijih igrača u utakmici protiv Egipta, ali i protiv Španjolske kada su pobjedom ostvarili ulazak u polufinale.

Najveća postignuća

Željko Musa je s Hrvatskom seniorskom reprezentacijom ostvario velike rezultate. Nastupajući na Europskom prvenstvu u Austriji 2010. godine reprezentacija je osvojila srebro, a dvije godine kasnije na Europskom prvenstvu 2012. godine u Srbiji osvojili su broncu.

Na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine, Musa je osvojio broncu nastupajući za Hrvatsku seniorsku reprezentaciju.

Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, reprezentacija je pobjedom protiv Španjolske ušla u polufinale natjecanja.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*