Renata Sopek

Renata Sopek poznata je hrvatska voditeljica i fitness trenerica. Javnosti je poznata kao voditeljica emisija “Big Brother” te “Zvijezde Extra”. Vodila je i fitness emisije u kojima se iskazala kao trenerica poput “U dobroj formi s Renatom Sopek”.

Obrazovanje

Voditeljica je upisala Pravni fakultet u Osijeku od kojega je s vremenom odustala jer se posvetila poslu. No, 2013. godine odlučila je nastaviti školovanje te je upisala Visoku školu za komunikacijski menadžment Edward Bernays s ciljem da postane stručnjakinja u odnosima s javnošću.

Privatni život

Renata Sopek rođena je 6.5.1979. godine u Zagrebu. Odrastala je u Zagrebu uz majku Ružicu te mlađu sestru Sandru. Bila je u vezi s Hrvojem Markotićem, zagrebačkim poduzetnikom, a nakon njega već dugi niz godina ljubi splitskoga ugostitelja Sergeja Bijelića. Par se zaručio 2016. godine.

Voditeljica postaje poznata javnosti nakon što je proglašena za najseksi Hrvaticu.

Posao

Renata Sopek svoju karijeru započinje kao Bingo djevojka, odnosno hostesa. Njen daljnji angažman na televiziji bio je kao voditeljica vremenske prognoze na RTL Televiziji.

Od svojih početaka snimila je brojne reklame poput onih za Peugeot, Zvijezdu, Podravku…

S Antonijom Blaće i Borisom Mirkovićem vodila je treću sezonu hrvatske inačice popularnog showa “Big Brother”.

Voli se brinuti za svoje tijelo i zdravlje te je neko vrijeme vodila emisiju “U dobroj formi s Renatom Sopek” u kojoj je svakodnevno pokazivala vježbe i svoje znanje fitnessa.

Na RTL Televiziji Renata Sopek vodila je i emisiju “Zvijezde Extra” u kojoj je gledatelje upoznavala s biografijama, zanimljivim činjenicama te ponekad i privatnim videima slavnih osoba.

Godine 2014. voditeljica je pokrenula web portal “UltraFit by Renata Sopek”. Na tomu portalu nalaze se vježbe za sve dijelove tijela te za sve razine vježbanja, od početnih do naprednih. Voditeljica objavljuje i recepte kako bi pratitelji uz vježbe održavali i pravilnu prehranu. Neko vrijeme je vodila i emisiju istoimena naziva na RTL Televiziji.

Voditeljica je vlasnica fitness centra, a radi i kao zumba fitness instruktorica.

Sa Sergejem Bijelićem, 2015. godine otvorila je noćni klub “Teatar” na Zvončacu u Splitu. Jedan od partnera je i Miljenko Gusić, a interijer kluba uredila je žena nogometaša Vedrana Runje, Tihana. Dvije godine kasnije, 2017. dolazi do spora oko građevinske dozvole na mjestu gdje je klub izgrađen.

Renata Sopek bila je i zaštitno lice “Formule 1”.

Najveća postignuća

Kao fitness trenerica i instruktorica, voditeljica je stalni ambasador svih događanja u vezi sa zdravim prehrambenih navikama i tjelovježbama.

Kao studentica primila je više dekanovih nagrada za svoj trud i rezultate, uzevši u obzir da paralelno radi i redovno pohađa nastavu i rješava ispite.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*