Petar Ćiritović

Petar Ćiritović poznati je glumac rođen u Zagrebu 3.8.1978. godine. Proslavio se ulogama u televizijskim serijama u kojima je uglavnom glumio negativca te ga se stoga u javnosti često i oslovljava poznatim televizijskim negativcem.

Obrazovanje

Ćiritović je diplomirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i glumu na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Privatni život

U braku je s ekonomisticom Lucijom Palić s kojom se prvi put u javnosti pojavio na premijeri predstave “Dundo Maroje” 2011. godine u zagrebačkoj Gavelli. Time su potvrdili svoju vezu, a par se vjenčao godinu dana kasnije kada su ujedno i krstili sina Krstu koji je već bio navršio pet mjeseci.

Par je imao kratku bračnu krizu kada je Petar javnosti priznao da se njegova supruga iselila iz zajedničkog stana u travnju 2014. godine. Zbog djeteta su ostali u dobrim odnosima, a nakon godinu dana odvojenog života par je nastavio zajednički život.

Prije Lucije, Ćiritović je bio u vezi sa Splićankom Anteom Štimac i s glumicom Bugom Župarić.

U slobodno vrijeme voli s obitelji otići na izlete, a obično je odlazio u susjednu Sloveniju na Bled, Bohinj ili u Ljubljanu. Uz to, u rodnom zagrebačkom kvartu često s prijateljima igra nogomet.

Posao

Prvu televizijsku ulogu Ćiritović je odigrao u “Običnim ljudima” 2006. godine gdje je glumio Luku Dragana. Potom je 2007. godine glumio Borisa Marića u “Uroti” i Petra Vidića u “Ne daj se, Nina”. Iduće je godine u “Dobrim namjerama” glumio Štaksovog prijatelja, Micu Cokolicu u “Zauvijek susjedima”, kao i Mateja Nardellija u “Zakonu ljubavi”.

2009. godine Ćiritović je ostvario svoju prvu filmsku ulogu i to u filmu “Čovjek ispod stola” u kojemu je glumio gradskog službenika. Iste je godine glumio i u seriji “Dolina sunca” Jurana Vitezovića.

U filmu “Lea i Darija – Dječje carstvo” 2011. godine glumio je vojnika, a iste je godine utjelovio lik Slavena Nikolića u seriji “Pod sretnom zvijezdom”.

2013. godine glumio je u “Ruži vjetrova” Gorana Kraljevića, ali i Martina Andreottija u “Zori dubrovačkoj”.

U seriji “Prava žena” 2016. godine glumio je Slavena Bosnara.

Ćiritović se 2017. godine natjecao u RTL-ovom kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – peci!” s kolegom Borkom Perićem. Zanimljivo je da je sudjelovanje u ovom showu Ćiritović dvaput odbio jer se nije mogao zamisliti u emisiji takvoga tipa. Prihvatio je poziv kada su ga iz redakcije zadnji put nazvali jer ga je supruga savjetovala, a uz to, sav prihod koji su pobjednici osvojili išao je u humanitarne svrhe.

Zbog brojnih televizijskih angažmana u poznatim serijama, Ćiritović je bio primoran odbiti mnogo kazališnih uloga. Ipak, glumio je u nekoliko njih. Primjerice, u Istarskom narodnom kazalištu glumio je u predstavi “Tramvaj zvan čežnja”, a Toma Buchanana je glumio u predstavi “Veliki Gatsby” u režiji Ivice Buljana.

Sa suprugom Lucijom, Ćiritović je vlasnik obrta “Designer Gift Store Izum” u Zagrebu, u Lovačkom rogu. Ideja je došla jer oboje gaje ljubav prema proizvodima koje sada prodaju u vlastitome dućanu, iako su prvotno htjeli otvoriti cvjećarnicu s tulipanima, a tu su ideju dobili kada su boravili u Amsterdamu. Naime, u “Izumu” se mogu naći dizajnerski, renomirani svjetski proizvodi koji mogu biti izvrsni pokloni, kao i detalji za uređenje doma.

Najveća postignuća

Svojim glumačkim talentom osvojio je srca publike te je glumio u gotovo svakoj, novijoj, hrvatskoj, televizijskoj seriji. Serije u kojima je Ćiritović glumio nerijetko su bile prikazivane ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednim zemljama.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*