Nikola Vlašić

Nikola Vlašić hrvatski je nogometaš i reprezentativac koji igra na mjestu krilnog napadača, ali kroz nastupe je dokazao da je iskoristiv i na drugim napadačkim pozicijama. Nogometnu karijeru započeto je u splitskom klubu NK Hajduk za kojeg je igrao od mlađih uzrasta. Nikola potječe iz sportske obitelji, sestra mu je poznata atletičarka Blanka Vlašić, a otac Joško Vlašić, bio je uspješan atletičar i desetobojac.

Privatni život

Nikola Vlašić rođen je 4.10.1997. godine u Splitu. Njegov otac poznati je atletičar, desetobojac i trener te osvajač zlatne medalje 1993. godine na Mediteranskim igrama u Casablanci Joško Vlašić, a majka Venera bila je prvakinja u skijaškom trčanju bivše Jugoslavije. Nikolina sestra uspješna je atletičarka Blanka Vlašić, hrvatska rekorderka u dvorani i na otvorenom te dva puta svjetska prvakinja u skoku u vis.

Nikola je odrastao u sportskoj obitelji, a sestra Blanka često je s njim igrala nogomet. Bodrio ju je i bio uz nju kroz njezinu profesionalnu karijeru, a istu podršku on sada dobiva i od nje. Cijela obitelj jako je povezana i svi jedni za druge navijaju i raduju se međusobnim uspjesima.

Posao

Svoju nogometnu karijeru Nikola Vlašić započeo je 2006. godine u NK Omladinac Vranjic u kojem ostaje sve do 2009. godine.

2010. godine priključio se mlađim Hajdukovim uzrastima, a u prvoj momčadi Hajduka je od lipnja 2014. godine. Već u prvom nastupu u dresu bijelih postigao je pogodak.

Zbog svoje dobre igre, uskoro je zadobio interes brojnih europskih managera pa je 31.7.2017. godine potpisao petogodišnji ugovor s engleskim Evertonom. Nakon jedne sezone posuđuje ga CSKA Moskva iz Rusije koji ga je u lipnju 2019. godine i otkupio, a Vlašić je potpisao petogodišnji ugovor za 15 milijuna eura.

Za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju počeo je igrati uzrastima U-16 te je dalje bio član svih daljnjih uzrasta hrvatskih reprezentacija.

2017. godine prvi je puta protiv Meksika zaigrao za A reprezentaciju Hrvatske.

Najveća postignuća

Nikola Vlašić je u javnosti ostao zapažen nakon utakmice Hrvatske reprezentacije protiv Slovačke za EURO 2020 u rujnu 2019. godine. Osim što je postigao pogodak, bio je jedan od najboljih igrača utakmice. U prvi plan izbili su njegovi snažni udarci i pokušaj postizanja pogodaka glavom ili nogom.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*