Mislav Galić

Mislav Galić u javnosti je poznat kao bivši član uprave Agrokora, šef uprave Jamnice te bivši potpredsjednik Agrokora, najveće i najpoznatije tvrtke u regiji kojoj je vlasnik bio Ivica Todorić. Nakon školovanja u Parizu, zaposlio se u Agrokoru gdje je ubrzo napredovao do bitnih pozicija. 10.4.2017. godine nagađanja oko propasti Agrokora su se pokazala istinitima. Vođenje Agrokora preuzele su državne vlasti Republike Hrvatske. U listopadu 2017. godine u velikoj akciji Uskoka, uhićeni su svi bivši članovi uprave Agrokora, a među njima i Mislav Galić.

Obrazovanje

Mislav Galić se školovao u Francuskoj, u Parizu, u jednoj od najpoznatijih i najcjenjenijih poslovnih škola u Europi. Na Pariškom sveučilištu Dauphine završio je diplomski i postdiplomski studij bankarstva i financija.

Privatni život

Mislav Galić je rođen u Zagrebu, a odrastao je u zagrebačkom Novom Zagrebu, odnosno u Sopotu. Sin je poznatog hrvatskog novinara Mirka Galića. Mirko Galić bivši je hrvatski veleposlanik u Francuskoj, bivši ravnatelj HRT-a te bivši savjetnik Ivice Todorića u Agrokoru.

Mislav Galić je oženjen i ima jednu kći.

Iako mu nakon poslovnih obveza ne ostaje puno slobodnog vremena, najradije ga provodi u društvu obitelji ili baveći se sportskim aktivnostima poput tenisa, trčanja, nogometa ili skijanja. Najviše voli trčati u Maksimiru ili na Jarunu, a trči po 10-ak kilometara.

Posao

Odmah nakon završetka studija na pariškom Dauphineu, Mislav Galić se vratio u Zagreb i zaposlio u Agrokoru. U početku je radio na poziciji pomoćnika direktora riznice, ali zbog odličnog obavljanja poslova brzo je napredovao do samog vrha Agrokora.

1998. godine u dobi od 26 godina postao je direktor Leda te predsjednik uprave, a na toj funkciji ostao je čak deset godina.

2008. godine postao je izvršni potpredsjednik koncerna Agrokor, zadužen za poslovnu grupu Hrana. Bio je i šef uprave Jamnica.

Početkom travnja 2017. godine pojavile su se informacije u javnosti da je koncern Agrokor pred propasti. Sumnje su potvrđene 10.4.2017. godine kada su državne vlasti Republike Hrvatske preuzele koncern kako bi ga spasile od propasti.

U listopadu 2017. godine Uskok je pokrenuo akciju protiv članova bivše uprave koncerna Agrokora među kojima je i Mislav Galić. Galić je za svoju obranu angažirao odvjetnicu Dubravku Krklec i odvjetnika Matu Matića.

Galića se tereti zbog toga što je kao član Uprave za hranu bio odgovoran za poslovanje Leda i Jamnice. No, Galić je uz svoje odvjetnike iznio obranu tužiteljstvu u kojoj je priložio dokument kojim je porekao da je imao bilo kakav utjecaj u donošenju financijskih odluka Leda i Jamnice već je za sve bio odgovoran vlasnik koncerna Ivica Todorića.

Galić je priložio ovjerenu izjavu Ivice Todorića da je on bio glavna i odgovorna osoba koja je donosila sve financijske i poslovne odluke u koncernu. Naime, kada se donosio Zakon o Agrokoru Ivica Todorić je potpisao izjavu za poslovanje o vlastitoj odgovornosti. Isto je potvrdio i sam Ivica Todorić u objavi na svom blogu.

Najveća postignuća

Najveća postignuća u svojoj poslovnoj karijeri Mislav Galić je postigao u Agrokoru kada je bio na poziciji izvršnog potpredsjednika Agrokora, na mjestu izvršnog potpredsjednika za poslovnu grupu Hrana i šef Uprave Jamnice te direktor i predsjednik Uprave Leda.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*