Mario Valentić

Mario Valentić je poznati hrvatski glumac koji je svoje ime prvo proslavio kao Mister turizma 2002. godine, da bi godinu dana nakon bio proglašen Mister Hrvatske. Glumio je u hrvatskim sapunicama, a njegova prva uloga je bila kao Borna Novak u prvoj hrvatskoj sapunici “Zabranjena ljubav”. Valentić je po struci profesor kineziologije.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završio je u Sisku, a nakon završene srednje tehničke škole odlazi u Zagreb, gdje upisuje Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Privatni život

Rodio se 31.8.1980. godine u Sisku. Još kao dijete počeo se aktivno baviti sportom, a kasnije je u srednjoj školi izdvajao dosta slobodnog vremena za svakodnevne treninge i vježbanje kako bi ostao u formi. Kako sam Valentić govori, nikada nije bio zainteresiran za druženja kakva su inače zaokupljala tadašnju generaciju njegovih poznanika, više je svoje slobodno vrijeme provodio u aktivnostima, planinarenjem, i slično.

Nakon niza aktivnosti u srednjoj školi, Mario upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu i nastavlja dotadašnji tempo sa svakodnevnim aktivnostima.

Od osnovne škole krenuo je trenirati hrvanje i u tom sportu se zadržao deset godina. Osvajao je velike nagrade i turnire. Odlaskom u Zagreb na studij ulazi u manekenske vode, koje mu također donose vrijedne titule.

2005. godine Mario je upoznao svoju suprugu Mirnu Maras i to na prilično zanimljiv način. Naime, Mirna je na jednoj popularnoj anketi Marija Valentića izabrala kao najzgodnijeg Hrvata. Nedugo nakon toga, Valentić ju je kontaktirao i nakon kraćeg prijateljstva započeli su vezu.

16. kolovoza 2007. godine rekli su sudbonosno da u Crkvi sv. Marije na istoimenom otočiću u sklopu velikog jezera Nacionalnog parka na otoku Mljetu.

2009. godine bračni par je dobio sina Niku.

2013. godine, nakon osam godina zajedničkog života, Mario i Mirna su u javnost izašli s viješću da se razvode.

Nakon razvoda, Mario se posvetio zdravoj prehrani i treninzima sa svojim klijentima. U javnosti nije izlazio o ljubavnim događanjima u svome životu nakon braka. S bivšom suprugom je ostao u dobrim odnosima, jer ih povezuje sin, s kojim često provodi svoje slobodno vrijeme.

Početkom 2016. godine postao je partner lifestyle hotelu Arcotel Zagreb kao promotor zdravijeg načina života. Tada je u to vrijeme generalna menadžerica bila Ljiljana Mikić, a nedugo nakon toga par je započeo svoju ljubavnu priču.

Početkom prosinca 2017. godine Mario i Ljiljana su objavili da čekaju sina.

U travnju 2018. godine Mario je dobio svog drugog sina Nou, s partnericom Ljiljanom. Ljiljana je Nou donijela na svijet u zagrebačkoj privatnoj klinici Podobnik.

Posao

Kako se od malih nogu uključio u aktivno bavljenje sportom, Valentić je po strani ostavio većinu stvari koje nisu ulazile u sportske aktivnosti. Nakon završene srednje škole upisuje Kineziološki studij, što dodatno potvrđuje njegovu želju da se i profesionalno bavi sportom, ali i da drugima prenosi svoje znanje i iskustvo.

Već 2002. godine, zbog tjelesnog izgleda, nakon višegodišnjeg ulaganja u sebe, Valentić dobiva poziv u manekenske vode. Kako se jedno vrijeme bavio poslom modela, ubrzo je dobio poziv da stane pred televizijske kamere.

Početak 2000. godina u Hrvatskoj je značio svojevrsni razvoj za televizijske sapunice. Tako je 2004. godine Valentić dobio ulogu Borne Novaka u prvoj hrvatskoj sapunici “Zabranjena ljubav”, koja se krenula emitirati 25. listopada 2004. godine. Valentićev profil je odgovarao za ulogu Borne, šarmantnog gada, kako ga je većina opisala. Ulogu Borne glumio je sve do 2008. godine, kada je serija prestala sa snimanjem.

Nakon pojavljivanja u seriji, Valentić je dobio veći broj simpatija, posebno od strane ženske populacije, koja ga je nemali broj puta opisala kao najzgodnijeg glumca na hrvatskim televizijskim ekranima. Nakon što je otkrio koliko može pridonijeti u glumi i koliko uživa u tom poslu, Mario je priznao da mu je žao što to nije otkrio kada je još uvijek birao koji fakultet upisati, jer bi, kako kaže, zasigurno upisao nešto čime bi stekao formalno glumačko obrazovanje.

Iste godine kada je krenuo glumiti u seriji “Zabranjena ljubav”, Mario se pojavio također u seriji “Villa Marija” kao Igor. Glumio je u samo jednoj sezoni.

Kada je završilo snimanje Zabranjene ljubavi, Mario je glumio kao Valent u seriji “Zauvijek susjedi”, nakon toga 2008. godine pojavljuje se u par epizoda kao kupac u Martinovom dućanu u seriji “Bibin svijet”. Iste godine glumi u seriji “Hitna 94” kao Denis. Jednu sezonu je glumio kao Luigi Kenjalo u seriji “Nad lipom 35”. Od 2009. do 2010. godine glumi kao Žarko u seriji “Dolina sunca”, zatim se ponovno pojavljuje kao Luigi Kenjalo 2010. godine u “Nova u Dragošju”. Godine 2011. glumio je kao Frane u seriji “Pod sretnom zvijezdom”.

Pored toga što je aktivno glumio u televizijskim sapunicama i serijama, Mario se pojavio i na filmskom platnu i to 2006. godine u filmu “U tišini” kao Erik, zatim je 2010. godine glumio u mjuziklu “Footloose” kao trener Roger Dungbar, također je glumio u prvom hrvatskom 3D animirano-igranom filmu “Smash”.

Valentić je 2008. godine sudjelovao u glazbeno-zabavnom spektaklu “Ples sa zvijezdama”. Plesna partnerica mu je bila Ana Herceg.

Nakon što se okušao u glumačkim vodama, Mario se okrenuo svojoj struci koju je završio, profesiji fizičkog odgoja. Valentić je osobni trener i savjetnik, također fitness i pilates instruktor centrima “First Fitness” i “Squash tower”.

Redovno posjećuje domaće i inozemne pilates i fitness konvencije, kongrese i edukacije, kako bi se stalno educirao o svojoj profesiji. Što svojim klijentima može pružiti i naučiti novo.

Mario stoji iza svog brenda HealthyFIT by Mario Valentić kroz koji promovira zdrav način života. Kao profesor kineziologije, kondicijski trener, osobni trener i instruktor pilatesa, kroz svoj brend nudi kvalitetne zabavno edukativne videe, Acro Yogu, FeetUp, HealthyFIT progame i vježbe tjedna. Njegovi individualni programi primjereni su svakome.

Mario je jedan od natjecatelja zabavnog glazbenog showa NOVE TV Tvoje lice zvuči poznato u sezoni 2020.

Najveća postignuća

Mario je višestruki prvak Hrvatske u hrvanju, točnije grčko-rimskom stilu. Izabran je 2002. godine za Mistera turizma, a 2003. godine proglašen je za Mistera Hrvatske.

Proglašavan je najzgodnijim glumcem u Hrvatskoj.

Mario ima prvi ronilački stupanj SSI (Scuba School International).

Godine 2008. u glazbeno-zabavnom televizijskom showu “Ples sa zvijezdama” pobijedio je sa svojom plesnom partnericom Anom Herceg.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*