Kristina Tina Kresnik

Kristina Kresnik – Tina Rupčić – je hrvatska pjevačica s dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj estradi. Široj javnosti poznata je kao pjevačica ženske rock grupe Maxmett, kao prateći vokal grupe Parni Valjak i pjevačica benda DogKantina. Kristina je poznata i pod prezimenom Rupčić. Naime, bila je u dugogodišnjem braku s Hrvojem Rupčićem, a njihov razvod popraćen je u medijima.

Privatni život

Kristina Kresnik ušla je u bračne vode s glazbenikom bubnjarom Hrvojem Rupčićem, a u dugogodišnjem braku par je dobio dvoje djece, sinove, starijeg Nou i mlađeg Jakova.

Nakon trinaest godina braka njihova bračna veza doživjela je 2008. godine brodolom, kada je Hrvoje Rupčić prevario Kristinu Tinu Rupčić s glumicom Zrinkom Cvitešić.

Nakon što su mediji razotkrili aferu, Hrvoje Rupčić uložio je znatan napor ne bi li ponovno obnovio brak s Kristinom Tinom Rupčić, a ona mu je dala mu još jednu priliku kada se pojavio na dočeku Nove godine ne bi li joj čestitao i rekao da joj se odlučio vratiti.

No, brak se definitivno raspao nakon što je 2009. godine Hrvoje Rupčić ponovo prevario Kristinu i konačno odlučio da želi biti s glumicom Zrinkom Cvitešić nakon što mu je ona napisala ljubavno pismo. U tih par mjeseci koliko je bračni par Rupčić bio ponovo zajedno uspjeli su snimiti i glazbeni duet.

Malo nakon toga, Kristina se zaljubila u 40-godišnjeg HTV-ovog kamermana i akademskog slikara Juriša Borasa. Nakon što je otkrila da je Juriš Boras oženjen, Kristina Tina Rupčić okončala je i tu vezu.

Posao

Svoju pjevačku karijeru Kristina Tina Kresnik započela je početkom devedesetih s nekadašnjim zagrebačkim ženskim rock-heavy metal bendom Maxmett. Nakon početnog uspjeha bend se raspao, a Tina je nastavila pjevati prateće vokale raznim izvođačima.

Kada je “Parni valjak” u kojem je glavni vokal Aki Rahimovski, tražio pratećeg vokala Tina Rupčić nametnula se za poslovnu suradnju te tako postala kolegica Akiju, Huseinu Hasanefendiću Husu i ostatku ekipe iz benda.

Prvi album Kristine Rupčić s Parnim Valjkom bio je “Bez struje”, a snimljen je 1995. godine kada je, pod tadašnjim imenom Kristina Kresnik, bila prateći vokal, a u pjesmi “Lutka za bal” imala je solo dionicu. Nakon toga njezina suradnja s “Parnim valjkom” se nastavlja sve do 2009. godine, a u tom periodu izdani su mnogi albumi.

1997. godine objavljuje s Parnim valjkom album “Samo snovi tek uzvodno”. Autor većine pjesama je Husein Hasanefendić Hus, a na albumu se nalazi duet s Tinom koja u službi pozadinskog vokala pjeva “Dok je tebe”.

Slijedi album koji je izašao 2000. godine kada Tina Rupčić s Parnim Valjkom snima album Zastave.

2002. godine Tina Rupčić odlučila je se za solo karijeru i tada snima svoj samostalni album “Prvi put” koji donosi jedanaest ljubavnih pjesama.

U šesnaestom studijskom albumu Parnog valjka koje izašao 2004. godine pod nazivom “Pretežno sunčano” Tina Rupčić je drugi vokal pjesme “Sexy mama”.

2009. godine Tina Rupčić se razilazi s Parnim Valjkom i osniva bend Dog Kantina. Ime za bend nastalo je od početnih slova članova benda: Dražen, Oleg, Gonzo i Tina. S tim bendom snima pjesmu “Savršen svijet”. Pjesma se ubrzo probila na sam vrh diljem zemlje na glazbenim top ljestvicama.

Nedugo poslije, 2010. godine, Kristina Tina Rupčić obnovila je suradnju s “Parnim valjkom”. Ta suradnja je rezultirala novim albumom. 2011. godine izlazi sedamnaesti album Parnog Valjka “Stvarno nestvarno” gdje je kao prateća pjevačica Tina Rupčić dospjela u prvi plan.

Najveća postignuća

1991. godine sa ženskim rock bendom Maxmett Tina Rupčić (tada Kresnik) izdala je album “Mačke vole grebati”. Istoimeni singl s tog albuma uskoro je postao hit. Nakon albuma ”Mačke vole grebati” grupa Maxmett ostvarila je mnoge gaže u inozemstvu.

S grupom “Parni Valjak” Kristina Tina Rupčić snima album “Bez struje: Live in ZeKaeM”. U albumu bez struje nastupila je kao prateći vokal. Navedeni album bio je najprodavaniji živi album u bivšoj Jugoslaviji.

2009. godine pjesma “Savršen svijet” koju izvodi novoosnovani bend DogKantina probija se na top ljestvice diljem zemlje.

Nakon što je Kristina Tina Rupčić obnovila suradnju s grupom “Parni valjak”, već 2010. godine, dva puta, u dva dana za redom, napunili su beogradsku Arenu.

Autor: T.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*