Katarina Strahinić

Katarina Strahinić hrvatska je kazališna, filmska i televizijska glumica. Glumila je u većem broju domaćih i inozemnim kratkih filmova, a prve značajnije uloge ostvarila je u serijama “Na terapiji”, “Nemoj nikome reći” i “Ko te šiša” te njemačkom filmu “Winnetou i Old Shatterhand”.

Obrazovanje

Nakon srednje škole pripremala se za prijemni na akademiji u Zagrebu, ali je s prijateljima s kojima se pripremala za ispit završila u Sarajevu i zamalo se ondje upisala na studij glume. Kaže kako je u Sarajevu shvatila što je zapravo gluma i da želi da se nakon svakog njezinog filma, serije i predstave nešto u ljudima promijeni i natjera ih na razmišljanje.

Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na raznim projektima Akademije, a jedan semestar je provela na Praškoj filmskoj akademiji.

Privatni život

Rođena je 24.10.1992. godine u Zagrebu. Glumom se počela baviti odmalena. Kao djevojčica je stalno postrojavala lutke i radila predstave, a išla je i na glumu u ZKM. Uvijek je smatrala da je posao ono što radiš za novac i da pored toga imaš stvari koje radiš iz ljubavi. Njoj je gluma uvijek bila ljubav pa je mislila da će se time baviti uz neki posao. Bilo joj je otkriće kad je saznala da se gluma studira, jer to nije znala.

Njezini hobiji su ples, odbojka i skijanje.

Posao

Katarina Strahinić je prvu televizijsku ulogu ostvarila u seriji “Na terapiji” i od tada je sve krenulo. Iza sebe ima i nekoliko kazališnih predstava koje je odigrala u HNK Varaždin, Zorinom domu u Karlovcu i Zagrebu te u Maloj sceni.

2016. godina je za Katarinu bila puna događanja. Na početku godine dobila je ulogu Sanjice u seriji “Ko te šiša”, a snimala je i drugu sezonu serije “Nemoj nikom reći”. Tijekom ljeta je imala turneju s predstavom Karlstadt Kunst Cabaret koja je donijela mnoštvo nagrada. Osim toga, na Brijunima je igrala u predstavi “Pečat”, a s kolegama s akademije imala je malu turneju s predstavom “Kako nastaje kazališna predstava” koju su sami napravili.

Igrala je u kratkom filmu “Žena u ogledalu”, u kojemu je utjelovila nizozemsku plesačicu i špijunku Mata Hari. U njemačkom filmu “Winnetou” glumila je ženu jednog od ratnika, a za potrebe filma morala je naučiti jahati, iako je zapravo alergična na konje.

Od televizijskih uloga, osim u domaćim serijama “Na terapiji”, “Nemoj nikome reći” i “Ko te šiša”, ostvarila je ulogu i u seriji “Crossing Lines” koja se snimala u Pragu. Ističe kako nikad neće zaboraviti to snimanje jer je sve bilo maksimalno dobro organizirano i završeno je točno na vrijeme. U seriji su glumili i Donald Sutherland i Goran Višnjić.

Pojavila se i u trećoj sezoni serije “Počivali u miru”, u ulozi imućne tinejdžerice Nevene Bedrice. Imala je veliku tremu na audiciji za tu seriju jer je pratila prvu sezonu i razmišljala o tome kako bi i sama voljela glumiti u seriji.

Glumila je i u kratkim filmovima “Notes on Desire”, “Breeze”, “Freak”, “Arene”, “Großstadtfieber” i “Burden”. Većina njezinih uloga zahtijeva učenje novih vještina pa je do sada, osim jahanja, morala svladati i gimnastiku, klizanje, vožnju mopeda i borilačke vještine.

U početku joj je bilo užasno gledati sebe na televiziji jer bi vidjela svaku manu i grešku, ali to joj je pomagalo da shvati u čemu griješi i ispravi to.

Najveća postignuća

Katarina Strahinić iza sebe ima nekoliko kazališnih predstava te televizijskih i filmskih uloga. Filmske uloge je ostvarila u nekoliko kratkih filmova uglavnom strane produkcije.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*