Ivan Šarić

Ivan Šarić je televizijski i radijski voditelj te stand-up komičar. Zaljubljenik je u komediju i groteskne improvizirane rečenice kojima uveseljava i mami osmijehe svoje publike. Šarić je prvi hrvatski stand-up komičar koji je popunio koncertnu dvoranu Lisinski do zadnjeg mjesta. Vodio je zabavnu emisiju “Hrvatska traži zvijezdu”.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu Zadru.

Privatni život

Rodio se 22.5.1984. godine u Zadru. Otac mu je bio ugostitelj, a danas svoje slobodno vrijeme provodi u ribolovu, a majka mu je laborantica.

Kao dijete je pokazivao hiperaktivnost, posebno u ljetne dane, jer je gotovo sve sam moramo istražiti. Tako se znao izgubiti prilikom proučavanja šume na otoku Pašmanu, dok je bio sa svojim roditeljima i bratom, a kada bi došli na plažu, kako Ivan kaže, proveo bi sate u ronjenju. Ono što ga je ipak dovelo u red je spartanski odgoj roditelja, posebno oca.

Poslije srednje škole u Zadru, kao osamnaestogodišnjak odlazi u Rijeku, gdje je krenuo samostalno živjeti. Nakon godina provedenih u Rijeci, Šarić se preselio u Zagreb, gdje i danas živi.

Za sebe govori da je pravi geek, kada su u pitanju vještine u nekim tehničkim disciplinama, posebno u PC-igrama. Kao dijete je slobodno vrijeme provodio kod prijatelja koji je tada imao računalo i satima su znali sjediti ispred računala gdje su igrali igrice. Ta strast prema playstationu i igricama traje i danas, kako sam kaže, živi kao podstanar i stan je opremljen s tehologijom preko koje obično igra igrice.

Premda se profesionalno bavi stand-up komedijom, u društvu svojih prijatelja ne komunicira tako, iako ga većina ljudi zamišlja i privatno kao komičara. Komediju drži svojim profesionalnim poslom, ali ne i privatnim.

Kako se kao osamnaestogodišnjak odselio od svojih roditelja, Šarić je razvio ljubav i prema kulinarstvu, uživa u spremanju roštilja, a kako je Dalmatinac, posebno zadovoljstvo mu je spremanje ribe na razne načine.

Kada je imao dvadeset i tri godine bio je korak pred brakom s tadašnjom djevojkom, ali do toga nikada nije došlo. Kako sam Šarić kaže, u jednom trenutku su imali viziju o zajedničkom životu, u drugom je sve palo u vodu.

Zaljubljenik je u tetoviranje, za njega su tetovaže podsjetnici na sve ono što je postigao u životu, ali i ono što tek želi postići. Na tijelu ima dosta tetovaža, ali vješto ih skriva kada je pristojno odjeven.

U sretnoj vezi sa svojom zaručnicom, bivšom RTL-ovom voditeljicom i ekonomisticom Koranom Gvozdić. Zaručili su se na grčkom otoku Zakintosu u ljeto 2016. godine.

Posao

Šarić je jedan od onih koji su spontano došli na ideju svoje profesije. Priznao je da su oduvijek u obitelji koristili humor kada bi se našli u situaciji koja je tražila ozbiljan pristup, ali je njihov pristup bio upravo humor, koji bi uvelike pomogao da se bolje osjećaju. Tako mu je 2005. godine, kada je sve to zapravo krenulo, njegov prijatelj posudio DVD “Live on Broadway” na kojem poznati glumac i komičar Robin Williams u sat i pol trajanja zabavlja svoju publiku. Tu je sve krenulo. Prvo je Ivan nastupao u lokalnim klubovima po dvadeset minuta, a nekad i pola sata. Njegov prvi nastup u Rijeci prošao je neočekivano dobro, što mu je dalo vjetar u leđa. Nakon toga su uslijedili nastupi po obližnjim gradovima, ali i izvan granica Republike Hrvatske.

U početku je to sve bio hobi, dodatna zanimacija uz tvrtku koje je otvorio u Rijeci. Kako je vrijeme prolazilo, a hobi prerastao u pravo zanimanje koje mu je osiguravao novac za egzistenciju. Šarić je zatvorio tvrtku i krenuo u ozbiljne vode stand-up komedije.

Njegova komedija pripada novom valu svjetskih stand-up komičara. Kako sam Šarić kaže, 70 posto materijala je uvježbano, a 30 posto je čista improvizacija. Dotiče se svakodnevnih stvari, posebno kao teme koristi dalmatinski način života, jer je i sam Dalmatinac. Nije rijetkost da se dotakne muško-ženskih odnosa, politike, glazbe, religije i slično.

Na YouTube kanalu je vodio “Senzacija show”. Emisija je spoj onoga najboljeg i najgoreg na internetu. Na humorističan način komentira ono što je aktualno u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Od nogometa, mode, glume, glazbe i slično.

Veliku pozornost je skrenuo videom koji je snimio 2013. godine. U tom videu Šarić traži posao u popularnom američkom “Daily showu” Jona Stewarta.

Pored toga što se bavi stand-up komedijom, publici je poznat i kao televizijski voditelj u emisiji “Hrvatska traži zvijezdu” gdje, također na humorističan način, predstavlja natjecatelje. Bodri ih iza, ali i ispred kamere.
Također je i radijski voditelj.

Šarić se okušao i u glumačkim vodama, tako je 2014. godine sudjelovao u sporednoj glumačkoj postavi za hrvatsku telenovelu “Kud puklo da puklo”. Njegov lik je bio Duško Dule Šimac.

Ivan također djeluje i u marketinškom svijetu. Mnoge agencije su u njemu prepoznale kreativca koji odlično prepoznaje želje njihovih klijenata pa se on bavi i izradom raznih marketinških radova.

Najveća postignuća

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 11.11.2016. godine obilježio je deset godina svoje stand-up karijere. Dvorana je bila popunjena do zadnjeg mjesta, a publika je gromoglasnim pljeskom i smijehom pratila njegov nastup.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*