Korana Gvozdić

Korana Gvozdić je ekonomistica, a u javnosti je poznata kao hrvatska televizijska voditeljica i model. Radila je na RTL televiziji na različitim projektima, od kojih je najpoznatiji bio reality show Big Brother, u kojem je 2008. godine bila dio voditeljskog tima. Korana je voditeljske angažmane imala i na CMC televiziji i snimala advertorijale na Novoj TV. Karijeru modela ostvarila je u hrvatskoj modnoj agenciji Midikenn, snimala je TV reklame te nosila revije poznatih hrvatskih kreatora. Rođena je u Zagrebu 28. studenog 1982. godine.

Obrazovanje

Nakon završene osnovne i srednje škole u Zagrebu, pohađala je Sveučilišni studijski centar za stručne studije u Splitu pri kojem je u srpnju 2009. godine i diplomirala – smjer turizam.

Uspješno je završila i Londonsku školu za odnose s javnošću na privatnom veleučilištu VERN u Zagrebu. Diplomirala je kod profesora Plenkovića na predmetu komunikologije pri čemu se zainteresirala za svijet marketinga i prema tom polju usmjerila svoj daljnji poslovni razvoj.

Privatni život

Korana Gvozdić rođena je 28. studenog 1982. godine u Zagrebu. Već u vrtićkim danima prepoznat je njezin višak energije i poletan duh, stoga je s pet i pol godina počela plesati u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić.

Odrastajući u zagrebačkom Maksimiru, slobodno vrijeme popunjavala je plesom i odlascima u Midikenn, što ju je dovelo do koketiranja sa svijetom televizije još u najmlađoj dobi. Željela je postati stjuardesa, ali zbog naknadne pojave straha od letenja, odustala je od tog zanimanja.

Kada nije zaokupljena poslovnim obavezama, Korana vrijeme najčešće provodi u društvu bliskih prijatelja i zaručnika, voli putovati te je često viđeno lice na različitim događanjima hrvatske modne scene. Velika je obožavateljica hokeja koji je zavoljela uz brata hokejaša, a obitelj joj je uvijek na prvom mjestu.

U vezi je s Ivanom Šarićem, popularnim hrvatskim stand up komičarom i voditeljem. Zajedno su od 2012. godine, a u ljeto 2016. godine su se i zaručili na grčkom otoku Zakynthosu.

Posao

Ljubav prema plesu i modi otvorili su Korani vrata prema televiziji i prvim poslovnim ponudama još u djetinjstvu. Kao dio plesne skupine Tihane Škrinjarić nastupala je u dječjoj emisiji “Nedjeljni živac” te u popularnoj zabavnoj emisiji HTV-a “Sedma noć”, a zaredale su se i prve reklame.

Međutim, prve ozbiljnije korake u svijetu mode započinje u kasnim tinejdžerskim godinama i prvoj polovici svojih dvadesetih godina. U tom razdoblju snimila je oko 15 reklama. Profesionalno i životno iskustvo u ranim dvadesetima stjecala je dijelom i u inozemstvu.

Škola joj je uvijek bila na prvome mjestu, a i njezino lice je bilo mladoliko pa tek s 18 godina prvi put odlazi u Milano. Osim toga, u Beču je snimila katalog za nakit, a radila je i u Njemačkoj. Zbog visine od 1,70 m, nije često prisustvovala revijama pa se više bila orijentirala prema televiziji i snimanju kataloga.

Promotorica je akcije protiv požara “Hrvatska u plamenu” 2009. godine, koju su zajedno organizirali INA i National Geographic Hrvatska.

Iako je godinama bila aktivni član modnog svijeta, danas više nije poslovno usmjerena prema modi. Revije nosi najviše za drage prijatelje poput eNVy rooma. Bila je zaštitno lice za Aussie Miracle Recharge sprejeve u Hrvatskoj 2014. godine.

Korana Gvozdić prve kontakte s voditeljskim poslom ostvaruje na RTL televiziji. Na spomenutoj televiziji vodila je emisiju “Salto” i vremensku prognozu, a u rujnu 2008. godine pridružuje se voditeljskom timu pete sezone reality showa Big Brother koji se odvija na Tajlandu. Javlja se uživo ispred Big Brother kuće u tjednim emisijama i tamo provodi oko 4 mjeseca. Taj je hrvatski Big Brother bio prvi u svijetu koji se nije emitirao iz matične zemlje. Na CMC televiziji je kao voditeljica emisija “Backstage” i “CMC nacionalna top lista” radila dvije godine, a snimala je i advertorijale za “PBZ pitanje dana” na Novoj TV.

Neko vrijeme paralelno s televizijskim poslovima radila je u marketinškoj agenciji, specijaliziranoj za trade marketing i organizaciju evenata, u kojoj i dalje radi.

Najveća postignuća

Korana Gvozdić javnosti je najpoznatija preko svojih angažmana na televiziji.

Bila je polaznica i ambasador Londonske škole za odnose s javnošću 32. generacije Diploma programa.

Korana je bila zaštitno lice jesenske kolekcije 2012/2013 kuće eNVy Room pod direktorskom palicom Šime Eškinje, koja je u proljeće 2013. godine prikazana u sklopu Dove FASHION.HR-a.

Autor: A.M.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*