Iva Šulentić

Iva Šulentić jedna je od najpoznatijih hrvatskih voditeljica. Rođena je 15.5.1983. u Zagrebu. Stala je pred kamere sa samo 12 godina te je s godinama izgradila uspješnu karijeru. Na Hrvatskoj radio televiziji vodila je popularne emisije Briljanteen i Garažu.

Obrazovanje

Ivi škola nikad nije predstavljala problem i oduvijek je bila marljiva i svjesna učenica. Sukladno tome, upisala je prvu gimnaziju u Utrinama, a nakon toga Ekonomski fakultet u Zagrebu. Odlučila se za studiranje ekonomije jer je ona, kako kaže, primjenjiva i konkretna. Ipak, tijekom rada u struci, shvatila je da to nije ono čime se ona želi baviti jer nije uredski tip.

Privatni život

Iva je odrastala u Zagrebu, ali porijeklom je iz Like. Majka joj je po zanimanju bankarica. Kao tinejdžerica je voljela slušati Guns ‘n’ roses i New kids on the block i gledati Prljavi ples i Beverly Hills.

Jedno je vrijeme bila u vezi s hrvatskim glumcem Filipom Jurčićem, ali ta veza je prekinuta nakon što je njegova bivša djevojka iznenadno ostala trudna. Nakon toga prohodala je s pjevačem Lukom Nižetićem, ali oni o svojoj vezi, a ni o prekidu nisu pričali u javnosti.

2016. godine udala se za Igora Mikloušića, višeg asistenta psihologije na zagrebačkom institutu Ivo Pilar i bivšeg kolumnista Jutarnjeg lista. Par je bio u vezi četiri godine. Zavjete su izmijenili u crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, a slavlje je održano u galeriji Lauba.

U slobodno vrijeme voli putovati, a jedna od najdražih putovanja bila su joj ona u Japan i Singapur gdje se zaputila sa svojim suprugom.

Posao

Već u dobi od 12 godina Iva je stala pred kamere i to u Turbo Limach Showu gdje je glumila velikog zeca. Zatim je vodila emisije Zagonetni ulomak od 1996. do 1999., Dječji tjednik od 2000. do 2003. godine i Obrazovni program 2003. i 2004. i to uživo.

2003. pred njom je bio veliki izazov – vođenje Dječje pjesme Eurovizije. U tom se poslu dobro snašla pa ga je nastavila raditi do 2006. godine.

Ono po čemu je ostala zapamćena je emisija za mlade Briljanteen koji je vodila s Franom Domitrovićem. Ta je uspješnica predstavljala razne talentirane sportaše, umjetnike i znanstvenike i informirala mladež o novostima iz svijeta glazbe i filma. Iva je u studiju ove emisije provela punih sedam godina i to od 2004. do 2011. godine.

2007. dobila je čast voditi Doru na glavnoj pozornici uživo.

S Ivanom Vukušićem, koji joj je u međuvremenu postao dobar prijatelj, od 2008. vodi Garažu, emisiju koja predstavlja nove mlade nade hrvatske urbane glazbene scene, a godinama je davala priliku neafirmiranim demo bendovima da predstave svoj glazbeni izričaj.

U četvrtoj sezoni HRT-ovog Plesa sa zvijezdama okušala se s partnerom Damirom Horvatinčićem u raznim plesovima. U trećoj je epizodi od žirija dobila maksimalan broj bodova za izvedbu brzog plesa jivea.

2012. i 2014. kao natjecateljica se pojavljivala u zabavnom kvizu Volim Hrvatsku.

Nakratko je vodila zahtjevan jutarnji program Dobro jutro, Hrvatska, a 2015. dobila je priliku voditi glazbeni spektakl The Voice – Najljepši glas Hrvatske s Ivanom Vukušićem. Razlog velikog broja angažmana zasigurno je Ivina spontanost i iskrenost te osmijeh kojeg nikad ne skida s lica.

Okušala se kao glumica u sporednim ulogama u humorističnim serijama Bitange i princeze, Bumerang, Luda kuća, Stipe u gostima i Lud, zbunjen normalan i u filmovima Sonja i bik, Što ti znaš to se meni dogodilo, Brija i Smash!

Sinkronizirala je poznate animirane filmove poput Garfielda, Space Dogsa i Hotela Transylvania.

Poznata je kao osoba koja se rado odaziva na humanitarne događaje i kampanje. Od 2014. godine Iva Šulentić je ambasadorica kampanje Vijeća Europe pod nazivom Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu.

2016. snimila je kalendar Velike i male zvijezde s djecom sa sindromom Down uz mnoge druge poznate hrvatske osobe. Ovaj je projekt pokrenut na području međimurske županije, a sav se prikupljeni novac od prodanih kalendara donira za potrebe ove djece.

U sklopu projekta Superseniori koji pruža podršku starijim osobama na inovativan način, Iva Šulentić pojavila se na velikim plakatima sa sijedom kosom. Uz slogan Samo stariji – ništa više ovaj jedinstveni projekt za cilj ima više uključiti starije osobe u društveni život.

Djeluje i kao ambasadorica poznatog brenda Always, a na to se odlučila jer joj se sviđa što brend za misiju ima slavljenje žena, slobode i veselja.

Najveća postignuća

Iva je prepoznata kao jedna od najboljih voditeljica ovih prostora, pogotovo što se tiče vođenja programa za mlade ljude. Rado je viđeno televizijsko lice, a uz sve obaveze ima vremena za humanitarni rad i aktivizam u sklopu raznih kampanja. Dobitnica je nagrade Story hall of fame za najbolji beauty editorial.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*