Ines Čović-Pavišić

Ines Čović-Pavišić hrvatska je novinarka i voditeljica RTL-ovih vijesti u 16:30 svakog dana. Rođena je 27.10.1979. godine u Karlovcu.

Svojom je spontanošću i simpatičnošću osvojila srca mnogih hrvatskih gledatelja. Od malih je nogu znala da će postati upravo novinarka. Taj joj je san ostvario te danas radi na informativnom programu koji se smatra jednim od najzahtjevnijih poslova u cijelom novinarstvu.

Obrazovanje

Nakon što je završila osnovnu školu i gimnaziju Matija Mesić u Slavonskom brodu, Ines se seli u Zagreb kako bi studirala na Pravnom fakultetu. Ipak, od njega je odustala nakon dvije godine jer se zaista htjela posvetiti novinarstvu pa upisuje Fakultet političkih znanosti te na istom diplomira na smjeru Novinarstva.

Privatni život

Iako je rođena u Karlovcu, cijelo je djetinjstvo provela u Slavoniji, u okolici Slavonskog broda.

Udana je, a sa suprugom je 2010. godine dobila kći Emu. Svoje slobodno vrijeme koristi za druženje s obitelji i na putovanjima.

Posao

Već je kao mala voljela pisanje i novinarstvo pa je svoje ljubavi objedinila pišući za dječje časopise Modru lastu i Radost.

Već je za vrijeme studiranja otišla na audiciju na RTL televiziju. Budući da se pokazala kao sposobna i radišna, RTL televizija zaposlila ju je na mjesto novinara istraživača, a kasnije je bila novinar i producent u Informativnom programu.

Nakon 10 godina stjecanja iskustva iza kamere i poznavanja cijelog procesa proizvodnje vijesti, 2015. godine dobila je veliku čast biti urednicom i voditeljicom RTL-ovih vijesti s kolegom Tomislavom Jelinčićem.

Prije prvog vođenja uživo imala je ogromnu tremu te joj je bilo čudno vidjeti vijesti iz te druge, nove perspektive. Svoje je vatreno krštenje u eteru Ines odradila bez greške te je uz pomoć kolega i prijatelja uspjela biti svoja, odlučna i spontana kakva je i inače u privatnom životu. Nakon što je odradila prve Vijesti, svi su je kolege dočekali u špaliru ispred studija, a ona je zaplakala od sreće. Svi su joj čestitali, šefovi su bili zadovoljni, a suprug izrazito ponosan. Jedino negodovanje izrazila je njezina kći Ema kojoj se nije svidjelo što mama priča o politici koju ona ne razumije.

Najveća postignuća

Ines je ostvarila svoj san te je danas jedno od najprepoznatljivijih lica RTL televizije, a to je zasigurno zaslužila svojim dugogodišnjim zalaganjem i trudom. Pažljivo je i strpljivo gradila svoju karijeru s druge strane kamere te je nakon mnogo godina bavljenja novinarstvom i istraživačkim poslom, stigla na naše male ekrane i postala nezamjenjivi dio tandema zajedno s kolegom Tomislavom Jelinčićem.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*