Igor Bobić

Igor Bobić poznato je novinarsko lice s RTL televizije na kojoj radi kao glavni urednik Informativnog programa i voditelj. Prije toga radio je na HTV-u kao reporter i urednik brojnih emisija. Rođen je 31.12.1976. godine u Zdencima.

Obrazovanje

Igor Bobić svoje je školovanje započeo rodnim Zdencima gdje je završio osnovnu školu. Već je tada pokazao sklonost prema novinarskom poslu. Naime, svoje je prve reportaže objavio u školskim listovima “Boom” i “Školski radio”.

Potom je upisao gimnaziju u Orahovici, a diplomirao je u Osijeku na Filozofskom fakultetu 2001. godine.

Privatni život

Igor Bobić u sretnom je braku s kolegicom Damirom Gregoret, koju je upoznao na poslu. Naime, Damira se iz rodnoga Splita preselila zbog posla u Zagreb gdje je počela raditi u RTL redakciji u kojoj je radio i Igor. Spojila ih je ljubav prema novinarstvu, dok je Igor urednik na RTL televiziji, Damira se često uživo javlja s mjesta događaja kao politička novinarka.

Par se, nakon dugogodišnje veze, vjenčao 17.5.2014. godine u franjevačkoj crkvi u Zagrebu, a slavili su u Muzeju za umjetnost i obrt gdje su mladenci i uzvanici uživali u filmskoj tematskoj zabavi.

Ponosni su roditelji djevojčice Bianke rođene u kolovozu 2014. godine.

Slobodno vrijeme rado provodi s obitelji i prijateljima. Voli pogledati dobar film u kinu, otići na predstavu ili koncert. Također uživa u čitanju. Najviše ga ljute ljubomora, ljudska glupost i nepoštenje i birokracija.

Posao

Još od srednjoškolskog obrazovanja, Igor Bobić pokazao je veliku ambicioznost za novinarski posao. Tako je već kao gimnazijalac počeo raditi na Radiju Orahovica kao novinar i voditelj, a nakon što je diplomirao radio je kao novinar na Slavonskom radiju kao i na Slavonskoj televiziji.

2001. godine Bobić je počeo raditi na Hrvatskom radiju, točnije u redakciji vanjske politike, a nakon toga dobio je i posao na HTV-u gdje je radio kao reporter u emisijama “Latinica”, “Meridijan 16” te “Dnevnik”. Na istoj je televiziji uređivao “Vijesti HTV-a”.

Tri godine kasnije, točnije 2004. godine, počinje raditi kao reporter na RTL televiziji u Informativnom programu. Ubrzo nakon toga napredovao je u svojoj profesiji te je imenovan dnevnim urednikom u Informativnom programu. Izvršnim urednikom u istom programu imenovan je 2008. godine, a 2010. godine postaje zamjenik glavnog urednika kao i urednik i voditelj informativne emisije “RTL Danas”. Novost ove emisije u tome je što traje 10 minuta duže nego “Vijesti”.

Zamijenivši Ivana Lovrečaka, glavnim urednikom Informativnog programa Igor Bobić imenovan je 1.7.2014. godine. Lovreček je time postao zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska. Ovim promaknućem Bobić je bio iznimno počašćen budući da mu je, još od studija, primarno područje interesa bio informativni program.

2015. godine RTL televizija postala je bogatija za još jednu informativnu emisiju. Točnije, riječ je o emisiji “RTL Direkt” u kojoj je voditelj i urednik Zoran Šprajc. Bobić je na predstavljanju ove emisije istaknuo kako je ovim potezom napravljena jedna cjelina informativnog programa čime se jedino RTL Televizija trenutno može pohvaliti.

Najveća postignuća

Osim što je imenovan glavnim urednikom Informativnog programa, Bobić je dobitnik i nekoliko nagrada. Tako je 2006. godine primio nagradu Hrvatskog novinarskog društva Marija Jurić Zagorka i to u kategoriji televizijskog novinarstva.

Završio je brojne stručne seminare koje je organiziralo Hrvatsko novinarsko društvo, nevladine organizacije za edukaciju medija kao i BBC. Uz to, 2014. godine Bobić je bio nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osobe godine.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*