Ella Dvornik

Ella Dvornik poznata je kao hrvatska blogerica, a na početku svoje karijere bavila se i glazbom. U javnosti je najpoznatija kao kćer legendarnog hrvatskog glazbenika Dine Dvornika i kao unuka legendarnog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Ella je rođena u Zagrebu 23. prosinca 1990. godine.

Obrazovanje

Ella Dvornik završila je Osnovnu školu Malešnica u Zagrebu, a nakon toga je upisala Privatnu umjetničku školu. Redovito školovanje je prekinula nakon završenog drugog razreda srednje škole zbog uloge u humorističnoj seriji “Rođaci”. Treći razred nastavila je u Centru za dopisno obrazovanje.

Privatni život

Ella Dvornik rođena je u Zagrebu 23. prosinca 1990. godine. Njezini roditelji su Dino Dvornik, popularni hrvatski funk glazbenik i majka Danijela Dvornik, poznata blogerica. Otac Dino Dvornik iznenada je preminuo 7. rujna 2008. godine.

Ella je djetinjstvo provela u Zagrebu, a majka Danijela svake ju je godine slala na putovanja kako bi učila novi jezik i upoznala nove kulture. Tako je Ella odmalena putovala i zavoljela putovanja. Danas su ona jedna od njezinih najvećih strasti u životu.

U rujnu 2013. godine Ella se preselila u London te je ispočetka radila kao konobarica. No, s vremenom je postala poznata lifestyle blogerica. Zbog svog posla često putuje i isprobava nova jela, a ističe kako uživa u životu i svom poslu.

2014. godine Ella je upoznala Charlesa Pearcea, trinaest godina starijeg Britanca koji se bavi arhitekturom. Nakon dvije godine veze, Ella je objavila da su se zaručili.

Ella Dvornik obožava modu, a zbog svojih modnih angažmana često putuje u Hrvatsku te tako živi na relaciji London-Zagreb. Ističe kako bi se jednoga dana voljela skrasiti u Barceloni.

14.2.2016. godina zaručila se za Charlesa Pearcea.

2017. Ella je objavila da je trudna, a tijekom trudnoće uredila je novi stan u Zagrebu gdje će se skrasiti s Charlesom.

12.11.2017. godine Ella je u poliklinici Podobnik u Zagrebu rodila djevojčicu Balie Dee Dvornik-Pearce.

14.2.2019. godine nakon pet godina veze, od čega tri godine zaruka, Ella Dvornik se u tajnosti udala za Charlesa Pearcea u Las Vegasu. Par je bio na odmoru u Meksiku, a ljubav su odlučili ozakoniti daleko od obitelji i prijatelja, samo njih dvoje.

Posao

Ella Dvornik je svoju karijeru započela glumeći u humorističnom serijalu “Rođaci”.

Nakon toga počela se baviti glazbom. Do kraja 2012. godine izdala je pet singlova, a CD je izašao u prosincu te iste godine. Na njemu se, uz već objavljene pjesme, nalaze i četiri neobjavljene pjesme.

Najveću popularnost stekla je pjesmom Hentai u kojoj surađuje s Marinom Žunić. Spot je provokativan, a kako Ella ističe, parodija je na estradu. Ovom pjesmom Ella je planirala osvojiti Japan. U Japanu se predstavila kao Eli E, a za pjesmu je sama napisala refren ja japanskom jeziku kojeg je učila u privatnoj školi.

Dolaskom u London 2013. godine, Ella je postala poznata blogerica, a njezin blog zove se I am Ella. Putuje i isprobava hranu te o tome piše na svom blog. Osim toga piše o izlascima, provodima, modi i luksuzu. Pošto voli modu često nosi modne revije poznatih hrvatskih i drugih dizajnera i modnih i drugih kuća.

Ella je kolumnistica i u hrvatskim dnevnim novinama Jutarnji list, a svoje kolumne objavljuje jednom tjedno.

2.3.2019. godine počela je osma sezona HRT-ovog glazbenog showa “Zvijezde pjevaju”, a Ella Dvornik našla se u ulozi natjecateljice s mentorom Goranom Boškovićem.

Najveća postignuća

Iako se bavila glumom i glazbom, Ella Dvornik najveću popularnost stekla je svojim blogom I am Ella. 2016. godine njezin blog je prema izboru UK Blog Awardsa ušao u tri najbolja bloga od prijavljenih čak tri tisuće.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*