Goran Bošković

Goran Bošković je osnivač i frontmen hrvatske pop-rock grupe Fluentes. Ujedno je i autor glazbe i tekstova. Grupu Fluentes je osnovao 2004. godine, a prvi album objavili su u lipnju 2017. godine. Godinu dana kasnije nagrađeni su Porinom.

Privatni život

Goran je oženjen i ima dvoje djece.

Posao

Goran Bošković je početkom 2004. godine nakon raspada tadašnje grupe Nova osnovao grupu Fluentes. Osim njega, izvorni sastav su činili Andrej Car, Mladen Čuturilo, Damir Svalina i Kruno Štrk. Grupa se nakon godinu dana rada na pjesmama raspala.

Dečki iz benda u tom su razdoblju završili srednju školu i otišli su na fakultete, a Goran je nastavio samostalno snimati demo pjesme.

S Jelenom Radan je u Osijeku održao koncert na kojem su nastale snimke uživo “Better”, “Dreaming My Dreams”, “Your Guard” i “Pođi na put”.

Goran Bošković, Andrej Car i Kruno Štrk kasnije se opet okupljaju, a pridružuje im se i Antonio Krupilincki na bas gitari. Prva pjesma koju su snimili u tom sastavu bila je pjesma “Upside down”, koja je kasnije u hrvatskoj verziji postala “Opet zaljubljen”.

Fluentes je 2013. godine potpisao ugovor s izdavačkom kućom Menart, a tada im se pridružio i novi član, Matija Nikolin. Objavili su singlove “Možda mir”, “Nisam sam” i reizdanje prvog singla “Kad podigneš zid”.

U veljači 2015. su u suradnji s Jelenom Radan objavili pjesmu “Pođi na put”, koja je osvojila srca slušatelja i donijela im nagradu Music Pub Zlatka Turkalja za pjesmu godine 2015. Nakon toga je uslijedio singl “Obećanje”, a krajem 2015. godine objavljen je i singl “Jedni drugima”, koji je nastao u suradnji s Vjekom Filipovićem iz Tamburaša slavonske krvi.

Goran Bošković se sa svojom grupom 2015. godine na poziv radijskog voditelja Zlatka Turkalja pridružuje projektu “Zimzeleno, a ne novo”, a iz toga je nastala obrada poznate pjesme Kiće Slabinca “Plavuša”.

Grupi se 2016. godine na bubnjevima pridružio Tomislav Hajduković. Ubrzo su objavili novi singl pod nazivom “Vrijeme”, a sredinom 2017. godine objavljen je singl “Pusti da ljubav nosi me” koji je dosegnuo visoko četvrto mjesto na nacionalnoj top ljestvici. Grupa Fluentes je 5.6.2017. godine objavila svoj debitantski album “Igra čekanja” koji je presjek njihove karijere.

Goran je u studenom 2018. godine ostvario suradnju na glazbenom projektu Lorenzo koji u izvođačkom smislu predstavlja Marko Kantolić. Snimili su pjesmu “Samo tvoj”, koju je Goran svojim soul pjevanjem dignuo na jednu višu razinu. Za njega je to bilo novo i neobično iskustvo – vrlo zabavno i nadasve inspirativno.

U siječnju 2019. godine predstavljen je i spot za spomenutu pjesmu, a to nije bila jedina suradnja Gorana Boškovića i Lorenza. Udružili su snage i na sportsko-navijačkom planu pa su tako snimili pjesmu “Neka zvone ulice” kao podršku hrvatskim rukometašima na Svjetskom prvenstvu koje se održavalo u Danskoj i Njemačkoj.

Najveća postignuća

Goran Bošković je osnivač grupe Fluentes koja je s vremenom na sebe skrenula pažnju publike, ali i struke. 2018. godine su na dodjelama 25. Porina u Splitu osvojili Porina za Novog izvođača godine i s time otvorili novo poglavlje sa zrelijim zvukom koji je zastupljen u njihovim idućim pjesmama.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*