Dominik Livaković

Dominik Livaković hrvatski je nogometaš rodom iza Zadra. Igra u nogometnom klubu Dinamo u Zagrebu i hrvatski je nogometni reprezentativac. Visok je 188 centimetra, što je jedan od razlog zbog kojih igra na poziciji vratara. Rođen je 1995. godine.

Obrazovanje

Dominik Livaković u rodnom je Zadru završio osnovnu školu i Sportsku gimnaziju. Nakon mature upisao je studij međunarodnih odnosa i diplomacije, ali ga je zbog sportske karijere zamrznuo. Sam kaže da se zbog obaveza ne stigne posvetiti studiju, koji će morati čekati kraj njegove nogometne karijere kako bi ga nastavio i završio.

Privatni život

Dominik Livaković rođen je 9.1.1995. godine u Zadru, u Arbanasima. Tamo je započeo svoju karijeru. Trenirao je u tzv. zadarskoj vratarskoj školi kod Jakova Pinčića, a zatim kod Željka Nježića koji su imali tradicionalan pristup obrane. Tek je dolaskom na Maksimir modernizirao svoju tehniku. U prvu ligu ušao je sa samo 17 godina, što ga je do danas i učinilo odličnim igračem.

Livaković je od kraja 2017. godine u vezi sa zagrebačkom klizačicom Helenom Matić koju je upoznao na ljeto te godine.

Posao
Livaković je karijeru započeo u nogometnom klubu Zadar. Debitirao je u tom klubu 2012. godine kao drugi golman i igrao za njih četiri sezone. Ubrzo je postao njihov golman broj jedan. Odigrao je 104 utakmice za taj klub. Nakon toga poče je igrati za NK Zagreb.

U kolovozu 2015. godine Livaković je potpisao za Dinamo, odakle je vraćen u drugoligaški Zagreb, ali samo kao posudbeni igrač.

2016. godine Livaković je ušao u prvu postavu Dinama, tek povremeno igrajući i za B ligu. Na jesen 2016. godine napokon je počeo igrati kao punopravni igrač A lige. Debitirao je na utakmici protiv Hajduka iz Splita u listopadu 2016. godine. U to vrijeme je prvi put zaigrao i u UEFA Champion ligi protiv Seville.

Karijeru u reprezentaciji hrvatske također je dobio 2016. godine. Pozvao ga je tadašnji trener Ante Čačić. Prvi put je zaigrao na prijateljskoj utakmici protiv Moldavije. U prvoj selekciji za reprezentaciju zaigrao je na China cupu protiv Čilea.

2018. godine igrat će za reprezentaciju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Najveća postignuća

Livaković se kao vrlo mlad iskazao kao odličan nogometaš i vratar. Nakon višegodišnje ogre u juniorima u rodnom gradu, još kao tinejdžer je otišao u nogometni klub Zagreb, a potom i u Dinamo. U prvoligaškom Dinamu je nakon godine dana izborio nastupe u glavnoj postavi, a ubrzo je dobio i poziv u nogometnu reprezentaciju Hrvatske.

15.7.2018. godine, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, Dominik Livaković je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio srebro.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*