David Mandić

David Mandić je hrvatski rukometni reprezentativac. Rukomet je počeo igrati u klubu Izviđač iz Ljubuškog, a 2018. prelazi u RK Prvo plinarsko društvo Zagreb. Bio je dio hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine. Igra na poziciji lijevog krila.

Obrazovanje

Završio je Srednju strukovnu školu Ruđera Boškovića u Ljubuškom.

Privatni život

Rođen je u Ljubuškom 14.9.1997. godine. Od početka se vidjelo da je David darovit, ali i uporan. Potpuno se posvetio rukometu pa je ponekad znao zapostaviti i školu. Znao je pješačiti po sedam kilometara kako bi iz svog sela stigao na treninge u Ljubuški.

U vezi je s Anom Soldo.

Posao

David Mandić karijeru započinje u Izviđaču iz Ljubuškog. Njegove odlične igre u tom klubu dovele su do toga da ga izbornik hrvatske kadetske reprezentacije Hrvoje Horvat 2013. godine pozove da sudjeluje u pripremama.

Određeni mediji i izbornik kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Mrkonja pitali su se zašto je izabrao hrvatsku reprezentaciju umjesto reprezentacije zemlje u kojoj je rođen. David je odgovorio kako je imao i dosta unosnijih ponuda od trećih reprezentacija, ali se zbog časti i obaveze odlučio igrati za Hrvatsku.

David Mandić je s mladom hrvatskom reprezentacijom sudjelovao na Europskom prvenstvu u Danskoj. Stigli su do polufinala, ali na kraju su ipak ostali bez medalje.

Posljednju sezonu u Izviđaču završio je kao osvajač naslova prvaka Bosne i Hercegovine. U ljeto 2018. godine prelazi u Prvo plinarsko društvo Zagreb, gdje se odmah nametnuo i zauzeo mjesto na lijevom krilu, iako je ondje već bio odličan igrač.

Nekoliko zapaženih nastupa ostvario je u jesen 2018. godine, a utakmicu sezone odigrao je protiv Flensburga nad kojim je PPD Zagreb ostvario senzacionalnu pobjedu. Mandić je toj pobjedi pridonio s osam pogodaka.

Lino Červar ga 2017. godine uvrštava na popis igrača za reprezentativno okupljanje dogovoreno za početak svibnja te godine. Sudjelovao je na Mediteranskim igrama 2018. godine na kojima je hrvatska reprezentacija osvojila zlatnu medalju.

Bio je dio reprezentacije i na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine

Najveća postignuća

David Mandić je 2013. godine proglašen najboljim igračem na međunarodnom turniru u Kielcu u Poljskoj. S hrvatskom reprezentacijom je osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Španjolskoj 2018. godine, a kasnije se u dresu Zagreba pokazao odličnim u SEHA ligi i Ligi prvaka.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*