Daniel Bilić

Daniel Bilić poznat je kao radijski voditelj. Nakon što je više od petnaest godina vodio jutarnju smjenu na Plavom radiju, prešao je na radio Yammat gdje se također brine da slušatelji budu dobro raspoloženi od jutra, uz dobru muziku i njegov odličan humor. Rodio se u Zadru, u srpnju 1982. godine, no odrastao je u Zagrebu.

Obrazovanje

Daniel Bilić je osnovnu školu pohađao u zagrebačkoj četvrti Rudeš gdje je i živio, a nakon toga je upisao srednju školu, također u Zagrebu. Studirao je Kriminalistiku i Novinarstvo no niti jedan studij nije završio.

Privatni život

Iako se rodio u Zadru, još kao mali preselio se u Zagreb gdje je u zagrebačkoj četvrti Rudeš proveo sretno djetinjstvo. Često ističe kako je kao mali krao trešnje i bezbrižno uživao u danima igrajući se na ulici s prijateljima i otkrivajući prve ljubavi. Bio je sklon nepodopštinama i jako brbljav te je zbog toga uvijek bio izabran i za predsjednika razreda. Imao je veliku moć uvjeravanja te je profesore često uspio nagovoriti da odgode ispitivanja. Za sebe kaže da je tijekom školskih dana bio “štreber” i da nije imao previše uspjeha kod djevojaka. Kako bi se stvar popravila u srednjoj školi je upisao ragbi, ali nije bilo znatnih promjena. Od ragbija je odustao kada je počeo nastupati u televizijskoj emisiji Roberta Knjaza “Rekonstrukcija”

Daniel je veliki ljubitelj motora i putovanja. San mu je putovati s motorom Azurnom obalom do Barcelone. U ostvarenju njegovih snova pomaže mu djevojka Zorica u kojoj je pronašao srodnu dušu. Dijele istu strast prema putovanjima, a neka od mjesta koja su posjetili su Portugal i Kuba. Sa Zoricom živi od 2010. godine.

Danielovi najdraži pjevači su Frank Sinatra, Muddy Waters, Ray Charles, James Brown, Aretha Franklin, Jimi Hendrix, Rolling Stones, Bob Dylan, Bob Marley i mnogi drugi.

Posao

Daniel Bilić je svoju novinarsku karijeru započeo kao voditelj na Soundset Plavom radiju kojem je ostao vjeran 15 godina. Posao je dobio na maštovit i otkačen način kada mu je prijatelj predložio da odu do Frankopanske ulice i pokažu stražnjicu voditelju Plavog radiju koji sjedi i vodi emisiju u izlogu. Od ideje su odustali jer im je bilo neugodno skinuti se na tako prometnoj ulici, ali su ušli u zgradu i pitali mogu li raditi. Prijatelj je odustao, a on je prihvatio posao. Za početak je morao voditi emisiju za Božić jer tada nitko nije htio raditi. Nakon toga je bio primljen i na Plavom radiju je ostao 15 godina kao voditelj jutarnje emisije.

2012. godine otišao je na audiciju za posao voditelja emisije “Rekonstrukcija” Roberta Knjaza i prošao je. Radi se o glazbeno-govornoj emisiji koja gledatelje podsjeća na neke velike hitove, a voditelj od njihovih autora pokušava saznati kako su nastale određene pjesme. Snimljeno je 24 epizoda.

2013. godine Daniel je dobio poziv da se pridruži vođenju RTL-ovog zabavnog showa “Komikaze”. Uz njega, u emisiji su nastupala još tri radijska voditelja –  Mario Lipovšek Battifiaca, Davor Jurkotić i Zlatan Mirkić Charlie. Ova vesela četvorka pokušavala je nasmijati gledatelje u večernjem terminu, a emisija se zasnivala na improvizaciji. Teme su bile sve aktualne iz područja politike, sporta i estrade kojima su voditelji pristupili na šaljiv način, često ne štedeći nikoga.

2016. godine dobio je poziv s radija Yammat. Više nije bio zadovoljan time da ne može puštati glazbu koju voli, a stigla je i odlična ponuda koju nije htio propustiti. Direktor radija Yammat, Alen Balen ponudio mu je potpunu slobodu u vođenju emisije i puštanju muzike.

2017. godine pridružio se snimanjima četvrte sezone popularne Tv emisije “Tvoje lice zvuči poznato” kao jedan od kandidata.

U lipnju 2018. godine postao je novi voditelj RTL-ovog zabavnog kviza “Pet na pet” u kojem je zamijenio dotadašnjeg voditelja Davora Dretara Dreleta koji je bio jedini voditelj do tada, otpočetka emitiranja kviza, 2013. godine.

Najveća postignuća

Daniel Bilić je svoja najveća postignuća postigao kao radijski voditelj na Plavom radiju i radiju Yammat. Postao je prepoznatljiv glas jutarnjeg programa Plavog radija te su slušatelji odahnuli kada su saznali da će nastaviti voditi jutarnju emisiju na radiju Yammat.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*