Dajana Čuljak

Dajana Čuljak hrvatska je filmska, televizijska i kazališna glumica. U javnosti je postala poznata nakon uloge u televizijskoj seriji Novine u kojoj je utjelovila lik odvjetnice Hane Mašić, koja zbog napredovanja u karijeri pristaje na razne ustupke pa biti i ljubavnica vlasnika Novina. 4.5.2019. godine na sceni zagrebačkog kazališta Komedija održana je premijera kazališne predstave Zaljubljeni Shakespeare u kojoj je Dajana ostvarila glavnu ulogu Viole de Lesseps.

Obrazovanje

Dajana je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a upisala se iz prvog pokušaja.

Privatni život

Dajana Čuljak rođena je 1991. godine. Podrijetlom je iz malenog mjesta Pleternica pored Požege. Odrasla je u umjetničkoj obitelji, a roditelji su je od malena poticali da se bavi pjevanjem i plesom. Otac se u slobodno vrijeme bavi slikarstvom. Od malena su je poticali da slijedi svoje snove i radi ono što voli. A kada se u srednjoj školi upisala u kazališnu družinu shvatila je da želi biti glumica. Iz prvog pokušaja je upisala Akademiju, a u odluci da postane glumica podržala ju je cijela obitelj.

Dajana ima mlađeg brata Davida s kojim je živjela u Zagrebu za vrijeme pohađanja fakulteta. David je polazio Kineziološki fakultet.

U pauzi od posla, Dajana voli igrati badminton, biciklirati i družiti se s prijateljima.

Posao

Dajanino matično kazalište je Komedija, a osim kazališnim uloga, ostvarila je i one televizijske i filmske.

Glumiti je započela u ZKM-u gdje je glumila u predstavi Živjet ćemo bolje, Pad i Sherlock Holmes te u teatru Exit u predstavi Don Juan u Sohou. Karijeru nastavlja u Komediji gdje je ostvarila uloge u predstavama Talijanski slamnati šešir, Faraon iz Ilice je mrtav, Tulum u samostanu te Zaljubljeni Shakespeare.

2016. godine ostvarila je filmsku ulogu u filmu ZG80.

Šira javnost ju je prvo zapazila po njezinim ostvarenim televizijskim ulogama. Karijeru je započela 2015. godine igrajući u HRT-ovoj tinejdžerskoj seriji Nemoj nikome reći, a nastavila ju je u dramskoj seriji Novine redatelja Dalibora Matanića 2016. godine nakon čega je postala poznata kao relativno novo televizijsko lice. U seriji glumi odvjetnicu Hanu koja zbog napredovanja u karijeri postaje i ljubavnica vlasnika Novina. Dajana prvi puta snima slobodnije, golišave scene, ali naglašava kako joj je puno pomogla ekipa na setu. Serija je postigla uspjeh, a 2019. godine dobiva svoju treću sezonu. 2017. godine glumila je u dramskoj seriji Čuvar dvorca.

Iskazala se i kao televizijska voditeljica vodeći dječji magazin JUHUHU od 2015. do 2016. godine.

Osim toga, Dajana sudjeluje u sinkronizaciji crtanih filmova.

2018. i 2019. godine sudjeluje na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Najveća postignuća

Za lik Lorene u predstavi Živjet ćemo bolje nagrađena je na 40. danima satire Fadila Hadžića.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*