Belma Džomba

Belma Džomba javnosti je poznata kao hrvatska voditeljica zabavnog programa RTL televizije. Svojim šarmom i simpatičnošću osvaja gledatelje svih generacija. Iako je diplomirala pravo, njezina prva i najdraža ljubav ipak je ostala televizija. Supruga je bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Mirze Džombe.

Obrazovanje

Belma je pohađala Prvu Riječku Hrvatsku gimnaziju. Studirala je na Pravnom fakultetu u Rijeci nakon što je stekla zvanje magistrice prava.

Privatni život

Belma, djevojačkog prezimena Hodžić, rođena je 3.7.1985. godine u Rijeci. Udala se na svoj rođendan, 3.7.2010. godine za poznatog hrvatskog rukometaša Mirzu Džombu. Ceremonija vjenčanja održana je na Trsatu, a proslava je započela pjesmom Olivera Dragojevića “Moj lipi anđele” koju je Belma otpjevala svom suprugu. Nedugo nakon vjenčanja povukla se iz javnosti.

S Mirzom je nakon dvije godine braka dobila kćer Unu. Nakon četiri godine, rodila je kćer Adu. Uživa u roditeljstvu i ponosna je na djevojčice, koje rano pokazuju interes prema raznim slobodnim aktivnostima te podržavaju tatinu ljubav prema rukometu.

Za Mirzu kaže da je muškarac njezinih snova, savršeno se nadopunjuju i dijele roditeljske i kućanske dužnosti. Iako navodi da su vezano za iskazivanje znakova pažnje, izuzetno praktične osobe, Mirza joj je za prvu godišnjicu priredio putovanje iznenađenja u Španjolsku. Nakon vjenčanja živjeli su u Kielceu u Poljskoj, gdje je Mirza bio vezan ugovorom s tamošnjim rukometnim klubom.

Nakon što se udala, Belma je svoju televizijsku karijeru na RTL-u zamijenila onom kućanice. Fokusirala se na završavanje fakulteta i uređenje obiteljskog doma. Nakon što je Mirza prestao profesionalno igrati, obitelj se vratila u Rijeku.

2017. godine Belma se odlučila ponovo okušati na televiziji te je nastavila svoju televizijsku karijeru.

Posao

Bela Hodžić je novinarsku karijeru započela kao voditeljica na Kanalu RI. Nakon toga počinje raditi na RTL Televiziji, vodeći show Pobjedi Šolu i Večera za 5.

Nakon udaje i diplome pravnice, nestaje iz javnosti i s televizijskih ekrana i posvećuje se djeci. Diplomiravši, započinje stažiranje. Radila je kao odvjetnička vježbenica do rođenja druge kćeri. Tako je polaganje pravosudnog ispita odgođeno do daljnjega.

Poslije dugogodišnje stanke, 2017.godine, na nagovor sugrađanina Davora Jurkotića, njezinog prvog šefa s Ri Kanala, vraća se na posao voditeljice na RTL Televiziji u emisiji Da pukneš. Osebujnim humorom i vrckavošću, njih dvoje gledatelje nasmijavaju šaljivim kućnim videouracima. U emisiji se puštaju video isječci s britanskog Channel 5 programa, a Belma i Davor emisiju prate svojim komičnim komentarima.

Televizija je njezina prva ljubav, a uloga ozbiljne pravnice je sve manje privlači.

Najveća postignuća

Belma Džomba ponosna je majka dviju predivnih djevojčica koje je dobila u braku s bivšim rukometašem Mirzom Džombom. Skladan brak s puno ljubavi je sve što je ikada željela.

Vlasnica je diplome magistre prava, ali njezina prva ljubav je televizija. Uspješna je voditeljica zabavnog programa RTL Televizije.

Autor: M.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*