Ante Rebić

Ante Rebić je hrvatski nogometaš koji igra na mjestu napadača. Profesionalnu igračku karijeru započeo je u RNK Splitu gdje je prije toga igrao i u mlađim uzrastima. Za hrvatsku seniorsku reprezentaciju nastupa od 2013. godine. U kolovozu 2013. godine potpisao je petogodišnji ugovor za talijansku Fiorentinu.

Privatni život

Ante Rebić je rođen 21.9.1993. godine u Splitu od oca Boška i majke Nediljke. Ante još ima i dvije sestre, Mariju i Katarinu.

Nakon što se vratio sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Ante se našao na meti obožavateljica pa su tako na dočeku Vatrenih viđeni transparenti “Ante, ženi me”. Ranije je Antina majka Nediljka komentirala kako želi da Ante što prije nađe djevojku što je pokrenulo lavinu obožavateljica.

Posao

Nakon što je nogometnu karijeru započeo igrajući za mlađe susrete za NK Vinjani u razdoblju od 2002. do 2008., za NK Imotski od 2008. do 2010. godine te godinu dana za RNK Split, Ante prelazi u seniorsku momčad RNK Split sa 16 godina.

28.8.2013. godine potpisao je petogodišnji ugovor za Fiorentinu od koje je RNK Split dobio čak sedam milijuna eura odštete.

3.8.2014. godine odlazi na posudbu u RB Leipzig iz Njemačke, da bi 14.1.2016. godine nakon obavljenog liječničkog pregleda do kraja sezone otišao na posudbu u Hellas Veronu.

U srpnju 2016. godine Rebić na posudbu odlazi u njemački bundesligaški klub Eintracht Frankfurt zbog angažmana njihovog trenera Nike Kovača koji ga je htio dovesti u klub. Ugovor je potpisan na godinu dana, a nakon toga, u kolovozu 2017. godine, ponovo je posuđen u frankfurtski Eintracht.

Rebić je ostvario odlične nastupa i postigao nekoliko odličnih pogodaka pa je klupsko vodstvo odlučilo za njega postaviti nogu odštetnu odredbu temeljem koje bi za njegovo puštanje iz matičnog kluba Fiorentine iznos bio 40 milijuna eura. Ako bi došlo do njegovog ostvarenja radilo bi se o novom hrvatskom rekordu.

Prije nego što se pridružio hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji, Ante Rebić je igrao za mlađe uzraste pa je tako 2011. godine igrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 18 godina, zatim godinu dana kasnije za hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 19 godina, a godinu dana kasnije za one do 20 godina kada je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Turskoj 2013. godine postigao dva pogotka te asistirao za pogodak.

14.8.2013. godine debitirao je za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna u Vaduzu. Tada je postigao pogodak, a utakmica je završila 2:3.

2018. godine nastupio je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji gdje je hrvatska reprezentacija postigla povijesni uspjeh osvojivši srebrnu medalju.

Najveća postignuća

Ante Rebić je još kao mladi igrač potpisao petogodišnji ugovor za talijansku Fiorentinu što je njegov najveći uspjeh do sad. Odigrao je odlične utakmice na posudbi u Eintracht Frankfurtu te je zbog toga Fiorentina povisila odštetnu odredbu te će za njega tražiti 40 milijuna eura.

15.7.2018. godine, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, Ante Rebić je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio srebro, što je najveći dotadašnji uspjeh hrvatskog nogometa.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*