Ana Vučak Veljača

Ana Vučak Veljača je hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica. Široj javnosti postaje poznata nakon uloga u serijama “Kud puklo da puklo” i “Prava žena”. Od 2016. godine je članica ansambla Gradskog kazališta Trešnja.

Obrazovanje

Završila je Prvu gimnaziju u Zagrebu, a nakon toga se upisala na studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Nakon završenog preddiplomskog studija psihologije, upisala je magistarski studij novinarstva.

2010. godine je magistrirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i upisala se na studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Privatni život

Rođena je 29.11.1986. godine u Zagrebu. Kao djevojčica se bavila plesom, išla na dramske radionice i radila u novinarskim grupama.

2018. godine se udala za Ivana Veljaču, scenografa i brata glumice Jelene Veljače.

Ana u slobodno vrijeme voli piti duge kave s prijateljicama i razgovarati o životu, odnosima i idejama za nove projekte. Ipak, najdraže joj je to slobodno vrijeme provesti sa suprugom, gledajući filmove i kuhajući. Kad god imaju priliku vole otići na neko putovanje.

Posao

Ana Vučak Veljača se pred kamerama pojavila već s 18 godina. Na samom početku studija psihologije obavljala je praksu u Informativnom programu HRT-a, a kasnije je vodila “Parlaonicu”.

Nakon završenog studija na Akademiji dramske umjetnosti, 2015. godine je započela stručno osposobljavanje u Gradskom kazalištu Trešnja. Ondje je glumila u predstavama “Orašar”, “Trnoružica”, “Eko, Eko”, “Plemeniti šljivari”, “Snježna kraljica” i “Zora riđokosa”.

Ostvarila je glavnu žensku ulogu u filmu “Iza sna” iz 2014. godine.

Ana Vučak Veljača je imala ulogu i u filmu “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” scenarista i redatelja Predraga Ličine, koji je premijerno prikazan u veljači 2019. godine.

Njezina prva televizijska uloga bila je uloga Brankice u sapunici Zabranjena ljubav iz 2005. godine. Glumila je i u serijama “Mamutica” i “Stella”, a 2014. godine je dobila ulogu Goge u seriji “Kud puklo da puklo”. U seriji “Prava žena” gledatelji su je mogli vidjeti u ulozi mlade buntovnice Karle, a u seriji “Crno-bijeli svijet” Ana Vučak Veljača je glumila Vlastu. Imala je manju ulogu i u sapunici “Čista ljubav” iz 2018. godine.

Često joj daju uloge zavodnica, ali njoj bi izazov bio glumiti introvertiranu ženu i otkriti način na koji se ona nosi s problemima. Osim toga, želja joj okušati se i u akcijskim filmovima u kojima bi sama odglumila svoje akcijske scene, te u karakternoj drami u kojoj bi glumila potpunu suprotnost sebi.

Iako se profesionalno nikad nije bavila psihologijom, saznanja koja je dobila tijekom studija bila su joj korisna kod kreiranja glumačkih likova. Jako je uživala u njoj dok ju je studirala, ali nije se vidjela u toj struci. Za studij novinarstva se odlučila jer ju je televizija u to vrijeme jako privlačila.

Najveća postignuća

Ana Vučak Veljača je uspjela završiti tri fakulteta, a na kraju se odlučila posvetiti glumi.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*