Ana Brdarić Boljat

Ana Brdarić Boljat hrvatska je voditeljica, urednica i televizijsko lice. Rođena je 4.3.1980. godine. Šarmantna voditeljica u javnosti je postala poznata postala po vođenju RTL-ovih vijesti. Životni joj je moto: “Vidjeti, doživjeti i znati ispričati.” Svoje je novinarsko iskustvo stekla na raznim televizijskim postajama, a taj posao je, kako kaže, stvoren za nju jer voli izazove i adrenalin koji je u tom poslu neizbježan.

Obrazovanje

Ana Brdarić je pohađala Prvu gimnaziju u Varaždinu. Još i danas pamti profesore koji su znali razumjeti potrebe učenika. Tijekom srednje škole, Ana nije pomišljala na upis studija novinarstva. Ipak, naposljetku je upisala Fakultet političkih znanosti, iako je razmišljala o karijeri fizičarke.

Privatni život

Rođena je u Varaždinu, a njezini roditelji bavili su se glumom i novinarstvom. Naime, njezin otac Darko bio je poznati novinar i urednik dnevnog lista Vjesnik, a mama je bila varaždinska glumica pa je tako i Ana od malena zavoljela kazalište. Oni su joj usadili vrijednosti poput osjećaja za pravdu i empatiju te se je naučili da mora biti uporna i borbena.

U braku je s Markom Boljatom, pjevačem iz Dalmacije za kojeg se udala na posljednji dan 2009. godine. Par je danas bogatiji za dvoje djece – starijeg Antu i mlađu djevojčicu Cvitu. Tvrdi kako je biti dobra mama teže nego se popeti na Mount Everest. Za vrijeme trudnoće Ana je uzela predah od televizijskog posla i posvetila se djeci i suprugu.

Povratku na televiziju ipak se radovala jer su joj kolege počele nedostajati. Izuzetno cijeni istinu, a laži zaobilazi u velikom luku te bi voljela da ljudi vjeruju da se snovi ostvaraju. Iako nema mnogo slobodnog vremena, kada ga uhvati, voli ga provoditi uz jezero, a izbjegava ležanje u krevetu jer je dosada ubija.

Posao

Svoje prvo iskustvo Ana Brdarić je stekla na OTV-u i to s 18 godina neposredno nakon što je iz Varaždina došla studirati u Zagreb. Nakon OTV-a, okušala se u vođenju vijesti na CCN-u, a na to je iskustvo ponosna jer je tada bila prepoznata od strane struke i publike.

Nakon što je RTL počeo s emitiranjem u Hrvatskoj, Ana je prešla na tu televiziju prvo kao novinarka, a kasnije kao voditeljica. Uvijek teži napretku, a vrlo joj je važno da vijesti budu drukčije od ostalih emisija informativnog karaktera.

Nakon godine i pol pauze, 28. travnja 2016. ponovno se vratila na male ekrane vodeći i uređujući informativni program uz Mirjanu Hrgu i Zorana Šprajca. Iste se godine našla na meti kontroverzne Željke Markić nakon gostovanja i intervjua koji je s njom obavila na RTL-u. Naime, nakon priloga o nacionalnom hodu za život i priloga protiv tog prosvjeda koji se zalaže za pravo žena, Markić je optužila Anu i RTL za pristranost. Ana joj je odgovorila da se trude biti objektivni i da su prikazali prilog koji je i za i protiv tog prosvjeda, ali Željka Markić više se nije dala udobrovoljiti.

Najveća postignuća

2006. godine ova je simpatična voditeljica osvojila nagradu Večernjakov ekran u kategoriji Ženska TV osoba, informativni i kulturni sadržaji.

Uvijek je rado viđeno lice, a poznata je i po tome da se u intervjuima vrlo dobro zna nositi sa sugovornikom i postaviti prava pitanja.

Kolege je cijene kao izvrsnu urednicu i novinarku, a i publika je znala prepoznati njenu ljubav prema novinarstvu, ali i iskrenost i osjećaj za pravdu. Uvijek nasmijana, vedra i pristupačna Ana je postala omiljeno televizijsko lice mnogih Hrvata.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*