Una Širanović Schwanek

Una Širanović Schwanek hrvatska je glumica iz Samobora koja je rođena 1984. godine u Sloveniji. Poznata je po svojim ulogama u serijama “Luda kuća” i “Larin izbor” te u filmu “Svećenikova djeca”.

Obrazovanje

Una je nakon srednje škole završila Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu gdje je odabrala smjer glumu.

Privatni život

Una je udana. Nakon što je završila serija “Luda kuća”, otišla je kod supruga u Argentinu. Dvije godine je živjela na relaciji Hrvatska-Argentina zbog ljubavi. Za sebe kaže da je jako emotivna i spontana otkuda i ova odluka da zbog svog supruga odluči živjeti na relaciji Hrvatska-Argentina. Danas je sretno udana i ne žali za ničim.

Uvijek nasmijana i vedra, Una se često šali na svoj račun da je vječno dijete. Povodi se za osjećajima, spontana je i često dramatična. Kaže da joj ne bi bio problem skinuti se pred kamerama ako bi se radilo o dobroj ulozi koja bi to zahtijevala od nje.

Posao

Oduvijek je znala da će jednoga dana biti glumica. Još u djetinjstvu je sudjelovala u plesnim i glumačkim radionicama te je pjevala u zboru. Od malena je nastupala u kazalištu.

Nakon završene Akademije nastupa u kazalištu te glumi na televiziji i u filmovima. Piše filmske i televizijske scenarije, režira kazališne predstave, a radi i na autorskim projektima.

Sudjelovala je i na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara (Libertas) i to par godina za redom. Zbog toga je dobila i Rektorovu nagradu.

Vlasnica je Sirius Studia, svoje produkcijske kuće. Radi kao mentor, a prednost uvijek daje individualnom radu, improvizaciji i kreativnosti.

Njezine do sad najznačajnije uloge su one u seriji “Luda kuća” i “Larin izbor” te u filmu “Svećenikova djeca”.

Najveća postignuća

Una Širanović Schwanek najpoznatija je po ulogama u seriji “Luda kuća” u kojoj je glumila 2005. godine, u “Larinom izboru” 2011. godine te u filmu “Svećenikova djeca” 2013. godine.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*