Tina Katanić

Tina Katanić hrvatska je manekenka i voditeljica rođena 1984. godine. Javnosti je postala poznata kada je 2005. godine osvojila titulu Kraljice Hrvatske te joj je nakon tog izbora manekenska i voditeljska karijera krenula uzlaznom putanjom.

Obrazovanje

Nakon završene osnovne i srednje glazbene škole, Tina Katanić diplomirala je s odličnim uspjehom na Pedagoškoj akademiji.

Privatni život

Tina Katanić je jako vezana uz obitelj, a blagdane najviše voli provoditi upravo uz njih. Jako je bila vezana uz pokojnu baku Šteficu, koju je nekoliko puta spomenula u intervjuima kada su ju novinari upitali tko joj često nedostaje. Baka se brinula se za Tinu i njezinog brata, a s njom su proveli i cijelo djetinjstvo.

Ljeto 2015. godine Tina će zauvijek s nelagodom pamtiti jer je javnost saznala za njezin seks skandal s trojicom muškaraca koje je upoznala u večernjem provodu u jednom narodnjačkom klubu.

Trojicu muškaraca Tina je tužila da su ju drogirali te da su joj fizički naudili, a s druge strane i Tina je dobila tužbu koju je podignuo jedan muškarac navodeći kako ih je ona omamila drogom i iskoristila. Odvjetništvo je podnijelo optužnicu protiv jednog od njih zbog neovlaštenog snimanja kao i distribucije spomenutih snimki. Navedeni se muškarac na sudu branio šutnjom.

Nakon što je javnost vidjela snimku i fotografije Tina se povukla iz javnoga života te je sama prolazila kroz teško životno razdoblje. Danima nije izlazila iz kuće, a komunicirala je samo s članovima svoje obitelji. Uz to, angažirala je jednog od najboljih hrvatskih odvjetnika, Zvonimira Hodaka kako bi zajedno dokazali njezinu nevinost i kako bi dobila odštetu za duševne boli koje je pretrpjela u ovome periodu. Isto tako, tražila je i naknadu štete za sve poslovne angažmane koji su joj propali zbog cijele afere i to za pet godina unaprijed.

Upravo zbog ovoga skandala Tina Katanić bila je najpretraživanija osoba u 2015. godini, kako je naveo Google na temelju pretraživanja podataka provedenih u Hrvatskoj.

Nakon toga obnovila je svoji ljubavnu vezu sa sarajevskim ugostiteljem, Berislavom Berom Kramarom kojega je upoznala 2014. godine na koncertu Milice Pavlović.

Tina rado prati sport, a najdraži joj je košarka. Hobi joj je kuhanje, a najviše vodi pripremati morske plodove. Ne voli jesti meso, no nije vegetarijanka. Kaže, meso ne jede jer joj jednostavno ne odgovara.

Posao

Tina je radila kao hostesa u emisiji “TV Bingo” koja se prikazivala na HRT-u. Nakon skoro tri godine provedene na HRT-u dobila je otkaz jer je HRT odlučio osvježiti emisiju kao i potpuno promijeniti koncepciju.

Nakon toga Tina je dobila angažmane za snimanje reklamnim kampanja. Tako je 2012. godine snimila editorijal za modnu marku “Lisca”, bila je zaštitno lice Ipanema japanki, kao i udruge navijača hrvatske reprezentacije “Uvijek vjerni”. Okušala se i u glumačkim vodama snimivši spot za pjesmu “Gdje si ovu noć” benda Pandora.

Dvije godine kasnije Tina je pokazala svoje vokalne sposobnosti u HRT-ovom glazbenom showu “Zvijezde pjevaju” u kojemu je nastupala s poznatim hrvatskim pjevačem Markom Toljom. Iako se u početku dvoumila oko sudjelovanja u ovom glazbenom showu, na kraju joj je drago da je sudjelovala. Naime, par je odnio pobjedu. Ovo ipak nije Tinino prvo glazbeno iskustvo. Još je u djetinjstvu pjevala u crkvenom zboru i u Zagrebačkim mališanima, s kojima je snimila i CD s božićnim pjesmama.

Nakon seks skandala koji je izbio u ljeto 2015. godine, Tina je izgubila brojne poslovne angažmane, a neke je i odbila. Primjerice, odbila je sudjelovanje u reality showu “Big brother” u kojemu je honorar bio 15 000 eura, ali je ipak pristala biti dio showa “BezVeze”.

Iduće godine, 2016., Tina je snimila spot za pjesmu Igora Cukrova “Daj sreću ljudima”, a postala je i voditeljica emisije “Noćna mora”.

Najveća postignuća

Tina Katanić na hrvatskoj se poznatoj sceni pojavila osvajanjem titule Kraljice Hrvatske. Nakon toga postala je hostesa u HRT-ovoj emisiji “TV Bingo”, a u isto je vrijeme gradila manekensku karijeru i snimala različite reklamne kampanje.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*