Tatjana Jurić

Tatjana Jurić je hrvatska televizijska i radijska voditeljica i bivši model. Rođena je u Zagrebu 10.2.1982. godine. Široj javnosti je postala poznata po voditeljskom angažmanu u dnevnom magazinu Exploziv koji je bio prikazivan na RTL televiziji. Iako su je često proglašavali jednom od najljepših Hrvatica, smatra kako izgleda nije bitan i da bez talenta, rada i ulaganja ne vrijedi mnogo.

Obrazovanje

Tatjana je pohađala studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, magistrirala je 2012. godine na temu Tržišna prepoznatljivost komercijalnih TV medija posredstvom izgradnje personalnih brendova. 2013. godine je na Visokoj školi za komunikacije upisala komunikacijski menadžment.

Privatni život

Rođena je kao drugo dijete Ivana i Dragice Jurić. Ima starijeg brata Miru koji se bavi košarkom. Tatjanin otac Ivan, koji radi kao unutarnji revizor u Uredu Vlade RH, porijeklom je iz Skradina u kojem voditeljica s obitelji voli provoditi slobodno vrijeme.

Iako je Tatjana jedna od onih osoba koje svoj privatni život ne vole dijeliti s medijima, o njezinom ljubavnom životu se često pisalo. Tatjanin prvi dečko koji je postao poznat javnosti je bio nogometaš Vedran Ješe. Kratko vrijeme je bila u vezi s glumcem Ivanom Hercegom, zvijezdom serije Larin izbor. Od kolovoza 2016. godine u vezi je s Ivanom Zubakom, predsjednikom uprave Oryx grupe.

2011. godine je sudjelovala u emisiji Ples sa zvijezdama. Sudjelovanje je prihvatila zbog izazova jer prije početka priprema za emisiju nije znala plesati. Voditeljica i njezin partner su bili par koji je prvi ispao iz emisije.

Posao

Za vrijeme studija bavila se modelingom ali nakon malog uvida u svijet vodećih modnih kuća i nekoliko mjeseci zajedničkog života s djevojkama iz svih krajeva svijeta, shvatila je da modeling nije ono čim se želi baviti. Taj posao je smatrala samo hobijem i dodatnim izvorom džeparca tijekom studentskih dana.

Otkako je još kao dijete gostovala u tadašnjem popularnom Z3 programu, Tatjana je znala da se želi baviti novinarstvom. Njezin prvi ozbiljniji susret s kamerom dogodio se 2003. godine kad se pojavila u ulozi voditeljice u emisiji Modelle koja se u suradnji s modnim časopisom Elle emitirala na Novoj TV.

2004. godine prelazi na RTL televiziju u informativno – magazinski odjel i počinje voditi dnevni magazin Exploziv. Nakon pet godina rada u emisiji Exploziv Tatjana je dobila vlastitu emisiju, Exkluziv s Tatjanom Jurić. 2008. godine je radila na projektu Hrvatski top model by Tatjana Jurić, hrvatskoj verziji reality showa America’s Next Top Model. Osim na RTL-u, radila je i na 24sata TV i radiju Hit FM. RTL televiziju napušta u rujnu 2011. godine.

Nakon odlaska s RTL-a je planirala napraviti kratku pauzu kako bi se posvetila završetku fakulteta ali spletom okolnosti počinje raditi na zagrebačkom Prvom radiju gdje je uređivala i vodila jednu dnevnu emisiju. 2013. počinje raditi na Narodnom radiju gdje radi sve do danas. Iako ističe da je televizija njezina prva ljubav i da voli sve ono što televizijska produkcija donosi, rad na radiju joj savršeno odgovara zbog ležerne atmosfere i jednom od prednosti smatra to što ne mora trošiti mnogo vremena na uređivanje.

2015. godine Tatjana postaje novo lice HRT-a. S manekenom Deanom Pelićem vodi emisiju TV Bingo koja je nakon što je bila kratko emitirana na RTL-u ponovno vraćena na državnu televiziju.

Najveća postignuća

Tatjana je 2005. godine dobila Večernjakovu ružu za najbolje novo televizijsko lice, a prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista mjesecima je zauzimala prvo mjesto na listi najdražih TV lica. Bila je zaštitno lice Elle magazina i L’oreala za Hrvatsku. Članica je Hrvatskog novinarskog društva.

Autor: A.V.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*