Sonja Kovač

Sonja Kovač je hrvatska glumica, blogerica i model, javnosti poznatija kao Viki iz serije “Zauvijek susjedi”. Aktivno se bavi pisanjem za XOXO Sonja, svoj modni blog na kojem prezentira svoje odjevne kombinacije, putovanja u inozemstvo ili otkriva male make-up trikove.

Obrazovanje

Sonja je pohađala osnovnu školu u Bjelovaru, gdje je upisala i opću gimnaziju. Nakon mature odlazi u Zagreb gdje upisuje Pravni fakultet, smjer socijalni rad. Diplomirala je 2012. godine obranom završnog rada na temu “Alkoholizam i samoubojstvo”.

U međuvremenu, Sonja se aktivno bavi glumom te 2015. godine odlazi u Sjedinjene Američke Države, gdje se specijalizira na New York Film Academy, prestižnoj školi glume.

Privatni život

Sonja Kovač rođena je 18.6.1984. godine u Bjelovaru. Uz redovno osnovnoškolsko obrazovanje, Sonja je pohađala i osnovnu glazbenu školu gdje je naučila svirati flautu i klavir. Od malih nogu obožava javne nastupe pa ne čudi činjenica da je nastupala na Turbo Limach Showu i drugim pjevačkim festivalima.

Zahvaljujući svojem atraktivnom izgledu, za vrijeme studija radi kao hostesa i model za brojne hrvatske dizajnere. Ta se ljubav prema modi odražava i u njenom privatnom životu, pa tako Sonjine društvene mreže vrve fotografijama njezinih zanimljivih modnih kombinacija.

Sonja je poznata i kao vrsna igračica pokera. Samostalno, ali i kao članica prvog pokeraškog tima u Zagrebu, Pokerica Ladies Team, proputovala je svijetom i osvojila brojne nagrade na pokeraškim turnirima kao što su CPS Ladies Event, Unibet Open i Ladies Event Croatian Poker Series Split.

Uza sve to, svestrana je Sonja imala vremena i učiti i klasične i latino plesove. Vješta je u svim vrstama plesova, od klasičnog valcera pa sve do tanga ili sambe te je dvije godine radila kao instruktorica plesa u plesnoj školi Tactus.

Posao

Svoju prvu glumačku ulogu Sonja Kovač ostvarila je u seriji AVA produkcije, Obični ljudi, gdje je imala epizodnu ulogu tajnice Sandre. Svijet glume joj se toliko svidio da se prijavila na audiciju za seriju “Zauvijek susjedi” i dobila ulogu vrckave studentice Viki. Iako se navedena TV serija emitirala samo godinu dana, uloga Viki je proslavila Sonju Kovač i otvorila joj vrata mnogim drugim prilikama, kao što je, na primjer, hrvatska verzija sitcoma “Bračne vode”.

Sonja je tako glumila Tinu Bandić, hrvatsku verziju Kelly Bundy ( koju je u originalnoj verziji sitcoma glumila Christina Applegate). Nakon što je serija prestala s emitiranjem, Sonja je prešla u dramsku seriju Nove TV, “Najbolje godine” gdje je imala sporednu ulogu psihologinje Dorotee.

Osim u sitcomima i dramskim serijama, Sonja se 2015. okušala i na kazališnim daskama. Svoju debitantsku ulogu ostvarila je u predstavi “Tko pjeva zlo ne misli” redateljice Vanje Sviličić. U toj je mini- predstavi, prikazanoj na BOK festu Sonja igrala glavnu žensku ulogu, onu Ane Šafrane.

Sonja se okušala i u pjevačkim vodama, pa je tako 2008. godine izdala svoj prvi singl pod nazivom “Nisi više moj”. Tekst je pjesme potpisuje Sonja, dok je melodiju skladao glazbeni producent Dash. Kratko nakon objavljivanja pjesme, Sonja je snimila i spot.

Sonja se često pojavljivala i kao voditeljica različitih događanja i manifestacija. U ožujku 2009. godine dobila je i priliku sudjelovati u drugoj sezoni reality showa Farma u kojoj su se osobe iz hrvatskog javnog života natjecale za glavnu nagradu od pola milijuna kuna. Sonja je došla do četvrtfinala, tj. ispala je nakon 12 tjedana boravka na Farmi.

Kaže kako je njen život sadržajan, zabavan, intenzivan i s vrlo malo slobodnog vremena. Sve radi sama. 2018. godine je na svom Instagram profilu slučajno objavila ponudu namijenjenu poslovnim partnerima, a cijena njezinih ukupnih usluga za tri mjeseca iznosila je oko 60 tisuća kuna.

Najveća postignuća

Sonja Kovač je danas ipak najpoznatija po svom YouTube kanalu i blogu XOXO Sonja na kojima redovito objavljuje svoje odjevne kombinacije, crtice iz svog života ili pak savjete kako se našminkati. Na svojem Instagram profilu broji preko 300 tisuća sljedbenika, čime spada u kategoriju influencera, osoba koje svojim objavama na različitim platformama imaju sposobnost utjecati na odluku drugih, odnosno utjecati na njihov izbor u kupnji određenih proizvoda.

Zahvaljujući velikoj popularnosti društvenih mreža i bloga u posljednjih nekoliko godina, taj se hobi sve više pretvara u posao pa tako Sonja surađuje s brojnim modnim i kozmetičkim brendovima koje promovira.

Bila je ambasadorica brojnih brendova, kao na primjer Chanela, Larie, NA- KD fashiona i mnogih drugih. Često naglašava kako uspjeh na društvenim mrežama zapravo ovisi o brojnim faktorima, kao što su raznolikost tema, kvaliteta postova i fotografija, aktualnost, ali i jezik postova pa tako Sonja sve postove piše na hrvatskom i engleskom jeziku.

Autor: I.Š.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*