Siniša Ružić

Siniša Ružić je hrvatski televizijski, filmski i kazališni glumac koji se proslavio ulogom policajca Tome u televizijskoj seriji Nove TV “Na granici”. Siniša je od 1999. godine član dramskog kazališta “Gavella” gdje je ostvario brojne kazališne uloge. Svira gitaru i pjeva, a zanimljivo je i to da govori francuski i engleski. Naime, tijekom školovanja dobio je stipendiju francuskog kazališta “Theatre national de Bretange i američkog kazališta “La Mama”.

Obrazovanje

Siniša je završio glumu na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom školovanja dobio je stipendiju francuskog kazališta “Theatre national de Bretange i američkog kazališta “La Mama” koje je pohađao te tako usavršio francuski i engleski jezik.

Privatni život

Siniša je rođen 13.5.1969. godine u Zagrebu, a njegovi korijeni potječu iz Like.

Siniša je bio u vezi sa Sandom Lončar devet godina nakon što su se odlučili za brak, mjesec dana nakon što je on proslavio 50. rođendan.

Sanda je uspješna poduzetnica i vlasnica tvrtke Ars Illyrica. Budući da ima urede u Zagrebu i u Imotskog, Sanda često živi na relaciji Zagreb-Imotski-Zagreb. Osim toga, s bratom Robertom otvorila je u Imotskom i Fitness studio “Tempo”. Sanda je i jedna od osnivačica “Cvit u kamenu”, udruge žena u Imotskom.

Siniša i Sanda vjenčali su se u lipnju 2019. godine u Sandinom rodnom mjestu Runovićima koje se nalazi u Imotskoj krajini. Sandina želja bila je da obred vjenčanja bude u istoj crkvi u kojoj je ona i krštena pa se par vjenčao u malenoj staroj crkvici u Podosoju koje se nalazi iznad Runovića.

Posao

Siniša je od ožujka 1999. godine član ansambla u kazalištu “Gavella”. Tijekom dugog niza godina, Siniša je ostvario nastupe u brojnim predstavama od kojih se ističu “Zločin i kazna”, “Kao na nebu”, “Umišljeni bolesnik”, “Slikari rudari”, “San Ivanjske noći”, “Paraziti”, “Candide ili optimizam”, “Mećava” i mnoge druge.

Glumio je u filmovima “Most na kraju svijeta”, “Duga mračna noć”, Je li jasno, prijatelju, Bogorodica, Da mi je biti morski pas”, “Prepoznavanje”, “Djed i baka se rastaju”, “Noć za slušanje” i drugi.

Ostvario je uloge u brojnim televizijskim serijama, a neke od njih su: “Crno-bijeli svijet”, “Kud puklo da puklo”, “Horvatovi”, “Počivali u miru”, “Stipe u gostima”, “Odmori se, zaslužio si”, “Bitange i princeze”, “Larin izbor” i mnoge druge.

Najznačajniju ulogu ostvario je u televizijskoj seriji Nove TV “Na granici” gdje je glumio nespretnog policajca Tomu. U dvije sezone, koliko je trajala serija, Siniša je postao prepoznatljiv na ulici gdje su ga prepoznali brojni obožavatelji.

Najveća postignuća

Siniša je u svojoj bogatoj karijeri ostvario brojne uloge u svom matičnom kazalištu “Gavella” te mnoge filmske i televizijske uloge, ali u javnosti je ipak ostao najzapaženiji likom Tome u seriji “Na granici”.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*