Sandra Bagarić

Sandra Bagarić cijenjena je hrvatska glumica i operna pjevačica s brojnim zapaženim nastupima u kampanjama, reklamama i koncertnim nastupima širom svijeta.

Obrazovanje

U Zenici i Sarajevu je završila srednje glazbeno obrazovanje, a kada je izbio rat došla je u Zagreb kada je imala 18 godina. U Zagrebu je upisala Muzičku akademiju koju je završila u klasi sopranistice kod prof. Ljiljane Molnar-Talajić.

Privatni život

Sandra Bagarić rođena je 5. travnja 1974. godine u Zenici u obitelji od oca Bože i majke Lidije. Ima i mlađu sestru Sanju s kojom je provela najljepše djetinjstvo, igrajući tenis i kupajući se u Bosni sve dok se cijela obitelj nije odselila u Sarajevo.

Sandra i Sanja su s roditeljima napustili Sarajevo 1992. godine bježeći od rata samo s ručnom prtljagom. Kada je upisala Muzičku akademiju upoznala je pijanista Darka Domitrovića, sadašnjeg supruga. Iako su u početku oboje bili u vezama, prohodali su u drugom semestru ali su vezu skrivali jer je Darko bio profesor.

Na prvom ljetovanju Sandra je zaprosila Darka jedne večeri u Pragu, kada su sjedili u restoranu s društvom. Vjenčali su se 1997. godine nakon što je diplomirala. Sandra i Darko imaju dva sina, Lovru i Marka.

Posao

Debitirala je 1994. godine u kazalištu Komedija u glavnoj ulozi Henriette u opereti F. Albinija Madam Troubadour.

Dvije godine kasnije angažirana je kao solist u kazalištu Komedija gdje je nastupala u raznim predstavama “Grofica Marica”, “Noć u Veneciji”, “Šišmiš”, “Kod bijelog konja”, “Jalta, Jalta”, “Madame Troubadur”, “Mala Floramye”, “Kneginja Čardaša”, “Ko pjeva zlo ne misli”. Gostovala je u Mariboru u predstavi “Pri belem konjičku” te u HNK Split u operi “Ljubavni napitak”.

Sandra je zahvaljujući velikom talentu i karakteru dolaskom u Zagreb uspjela demistificirati operetu, operu, klasičnu glazbu općenito. Mnoge je Zagrepčane osvojila koketirajući s lakim žanrovima.

Sandra radi i kao voditeljica glazbenih emisija u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Najveća postignuća

Objavila je i tri CD-a. CD “Adagio” je koncertni sakralni program posvećen Ljiljani Molnar Talajić. Na CD – u “Sonati od sna” Sandra i Boris Pavlenić recitiraju i pjevaju dok se za glazbu pobrinuo Enes Kišević.

Na CD – u “Teatar marmelade” Sandra je surađivala sa Zdravkom Šljivcem i Martinom Tomčić te Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Koncertno je nastupala u BIH, Hrvatskoj, Mađarskoj, Japanu, Belgiji, Italiji, Njemačkoj i po SAD-u gdje je nastupila na nekoliko mjesta kao što su Hawaii, Florida i Puerto Rico.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*