Nina Morić

Nina Morić hrvatska je manekenka i model. Jedna je od najljepših i najseksepilnijih Hrvatica, s uspješnom inozemnom karijerom. Iako često puni naslovnice tabloida i društvenih mreža, jedno je od najtraženijih lica svijeta mode. Rodila se 22. lipnja 1976. godine u Zagrebu.

Obrazovanje

Nina je prije manekenske karijere studirala pravo.

Privatni život

Nina je odrasla u Zagrebu s dvije sestre s kojima nije bliska. Imala je teško i traumatično djetinjstvo te joj je njezina ljepota u tim godinama samo otežavala život. Bila je oteta sa samo dvije godine. Fizički i seksualno zlostavljao ju je vlastiti otac, zbog kojih je posljedica često završavala u bolnici te se samoozljeđivala. Neprestano je tražila priliku da pobjegne što dalje od tadašnjeg života. Nije u kontaktu s njim, ali je danas ravnodušna prema spomenutim događajima i može slobodno pričati o tim temama.

Bila je udana za fotografa Fabrizija Corone, od 2001. do 2007. godine, koji je služio zatvorsku kaznu, zbog ucjena poznatih Talijana. S njim je 8. kolovoza 2002. dobila sina Carlosa Maria. Usadila mu je ljubav prema hrvatskim korijenima, govori hrvatski jezik, voli znanost i filozofiju te mu je jedan od uzora Nikola Tesla.

Bila je u kratkoj vezi s Martinom Evansom, kojeg je dovela i u Zagreb. Prije nego se službeno rastala od Fabrizija, na vječnu se ljubav zarekla talijanskom poduzetniku Massimilianu Dossiju u Kambodži u kolovozu 2013. godine. Ceremonija je bila u duhu budizma u hramu Angkor Wat. Medeni mjesec su proveli u Dubrovniku. Prekid je uslijedio nakon samo dva mjeseca.

Ubrzo zatim, zaljubila se u 12 godina mlađeg talijanskog DJ-a Marka Sirecija. Ni ta ljubav nije potrajala.

Od 2015. godine u vezi je s Luigiom Mariom Favolosom za kojeg se i zaručila. Zajedno planiraju i poslovnu suradnju.

Posao

Kao studentica prava, postala je Miss Hrvatske 1995. godine. Godinu dana kasnije, sudjelovala je na natjecanju ljepote Elite Look of the Year i osvojila drugo mjesto. Ta natjecanja su joj bila odskočna daska za profesionalno bavljenje manekenstvom. Ubrzo zatim, potpisala je dvogodišnji ugovor na 75000 dolara za hrvatsku modnu agenciju Midiken. Nastavivši sa studijem, povremeno bi prihvatila angažmane za neke od prestižnih modnih kuća u Milanu.

1995. godine, pojavljuje se u spotu Tonyja Cetinskog za pjesmu Tvoje tijelo.

1998. godine osvaja prvo mjesto natjecanja Elite Look of the Year i postaje manekenkom godine. To joj je omogućilo potpisivanje novog vrijednog ugovora za poznatu modnu kuću L.A. Models. Dok je živjela u Los Angelesu, radila je za mnoge prestižne modne brandove, kao što su: Versace, Roberto Cavalli, Valentino, RoccoBarocco…

1999. godine angažirana je za snimanje spota Rikija Martina Livin’ La Vida Loca. Godinu dana kasnije, i sama se okušavala u glazbenim vodama, snimivši single Star, na čemu je sve i stalo, ali se ona još uvijek pokušava dokazati na talijanskoj glazbenoj sceni.

Jim Carry ju je htio angažirati u nastavku filma Maska, te je napustio projekt, nakon što su ti pregovori propali. Preselivši se u Italiju, radila je uz manekenstvo i kao TV dopisnik emisije Torno Sabato s Giorgiom Panariellom na RAI Uno. Pojavila se i u drugim emisijama iste televizije. Bila je i zaštitno lice reklama za parfeme, modne kuće i satove Sitizen.

Svestrana ljepotica, koja je radila kao hostesa, voditeljica, manekenka, foto model, dizajnerica donjeg rublja, poslovna žena, imala je i ambicije otići u Hollywood. Javno navodi da je srčana desničarka, što otvara i mogućnost da se okuša i u politici.

2009. godine, izdala je svoju autobiografiju pod imenom Cijela istina u kojoj progovara o traumama iz djetinjstva, svojim problemom s kontrolom bijesa, razvodu i tajnama iz spavaće sobe.

Najveća postignuća

Nina Morić proglašena je za Miss Hrvatske 1995. godine. Na natjecanju Elite Look of the Year 1996. godine osvaja drugo, a dvije godine kasnije i prvo mjesto.

Autor: M.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*