Nikolina Pišek Ristović

Nikolina Pišek Ristović poznata je hrvatska voditeljica. Rođena je 8.4.1976. u Zagrebu gdje je odrasla, obrazovala se, ali i započela svoju poslovnu karijeru.

Obrazovanje

Nikolina Pišek je završila jezičnu gimnaziju u Zagrebu, a nakon srednje škole upisala je studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i diplomirala. Ipak, svoju je karijeru počela graditi i ostvarivati u HRT-ovoj emisiji “Glamour Cafe”.

Privatni život

Nikolinin je otac inženjer, a majka je kratko radila u Hrvatskom narodnom kazalištu, no taj je posao ubrzo napustila kako bi se brinula o Nikolini koja je izbačena iz tri vrtića, kako navodi, zbog nestašluka. Majka ju je željela upisati na balet, no Nikolina se pronašla u boksu koji je zavoljela preko oca budući da se on rekreativno bavio ovim sportom. Osim boksa, Nikolina se bavila ritmičkom gimnastikom.

Tijekom svog školovanja Nikolina je pokušala pokrenuti vlastiti posao te je tako s prijateljem otvorila modnu agenciju gdje su polaznice učili kako se ponašati na sceni. Njezini roditelji nisu bili zadovoljni tim poslom, a Nikolinin posao je na kraju propao. U to je vrijeme bila u vezi s novinarom Markom Cigojem s kojim je dobila dijete, kći Hanu Leonardu koju je rodila kada je imala 21 godinu.

Za vrijeme studija Nikolina je radila različite honorarne poslove kako bi mogla uzdržavati sebe i dijete, a roditelji i profesori su joj izlazili ususret kada je bilo potrebno. Kći Hana nije previše poznata javnosti i rijetko se viđa na Nikolininim fotografijama. Hana je nakon završene jedne od najtežih srednjih škola u Zagrebu, prirodoslovno-matematičke gimnazije, otputovala u Ruandu volontirati. Imala samo 16 godina kada se pridružila Volonterskom centru u Zagrebu i kada je pokazala svoje iznimno zanimanje za humanitarni rad. Također, Nikolina se pohvalila kako je Hana upisala medicinu na fakultetu u Londonu.

2010. godine Nikolina je ušla u vezu s Matijom Ćorkovićem, srpskim poduzetnikom. Nakon dvije godine, par je prekinuo vezu.

Za prekretnicu u Nikolininom ljubavnom životu definitivno je zadužen srpski povjesničar umjetnosti, Vidoje Ristović s kojim je Nikolina uplovila u bračnu luku 2013. godine. Vjenčanje je bilo u Monte Carlu i trajalo je tri dana, u krugu 70-ak gostiju kojima je bio plaćen put privatnim avionom iz Beograda do Monte Carla. Vidoje je javnosti poznat kao bivši dečko glumice Katarine Radivojević, a prije par godina imao je antikvarijat u centru Beograda koji je zatvorio. Bračni par Ristović je 2014. godine dobio kći Unu Sofiju.

Nikolina je, osim što uživa u ulozi majčinstva, ipak izjavila da se uz obitelj treba baviti i hobijima, primjerice, odlaskom na treninge, jer bi joj se u protivnom stvorio neugodan osjećaj frustracije i nezadovoljstva. Isto tako priznaje kako neumorno vježba kako bi imala ravan i mišičav trbuh kao i tanak struk te da pazila na prehranu tijekom trudnoće. Nikolina itekako drži do svog izgleda koji joj je vrlo bitan, a za neke je korekcije na svom tijelu priznala da su plod estetskih operacija. Tako je javnosti poznato da je Nikolina povećala grudi i nekoliko puta operirala nos.

2014. godine cijela je regija komentirala Nikolinino poziranje s holivudskom zvijezdom, Leonardom DiCaprijem kada su se oboje sreli u Cannesu na zabavi američke fondacije koja je organizirana kako bi se prikupila novčana sredstva za istraživanje AIDS-a. Ova se gala večer održava u sklopu Filmskog festivala. Nikolina je navela kako već nekoliko godina ona i njezin suprug Vidoje odlaze na tu zabavu koju organizira Milutin Gatsby, francuski biznismen srpskih korijena koji je ujedno i osnivač fondacije Novaka Đokovića. Nakon poziranja s holivudskom zvijezdom, društvene mreže bile su preplavljene slikama gdje se Nikolina nalazi u poznatom društvu te je njezina slika objavljena u prestižnim modnim časopisima poput “Vanity Fair” i “New York Times” dok je nosila haljinu mladog hrvatskog kreatora Manuela Maligeca.

Posao

Svoju je poslovnu karijeru Nikolina započela u HRT-ovoj emisiji “Glamour Cafe”, a nakon što se emisija ukinula vodila je emisiju “Shpitza” s kolegom Marijem Petrekovićem.

Sudjelovala je u emisiji “Ples sa zvijezdama” gdje joj je plesni partner bio poznati mađarski plesač Ištvan Varga.

Nadalje, vodila je s Mirkom Fodorom emisiju “Na domaćem terenu”, a voditeljsku je karijeru Nikolina uspješno nastavila i u sljedećim emisijama: “Operacija trijumf”, “In Magazin”, “Farma”, “Red Carpet” te “Red Carpet Light”.

Nikolina se okušala i u pjevačkim vodama te je tako 2011. godine snimila pjesmu “Idemo do mene” s poznatim srpskim pjevačem Sašom Kovačevićem.

Nikolina se okušala i u glumačkim vodama te je tako u poznatoj HRT-ovoj seriji “Bitange i princeze” odigrala epizodnu ulogu gdje je glumila Gloriju. U seriji “Najbolje godine” glumila je Luciju Elezović, u “Bračnim vodama” Nikolina je glumila majstora koji popravlja frižider, dok je u “Ludoj kući” glumila vlastiti lik, Nikolinu Pišek.

2011. godine Nikolina je dobila posao u Beogradu gdje je nastavila svoju karijeru kao voditeljica. Na srpskoj televiziji Pink, dobila je vlastiti late night show u kojem joj je zadatak bio ugostiti poznate osobe. U isto vrijeme nastavila je voditi emisiju In magazin na Novoj TV te je živjela na relaciji Zagreb-Beograd.

2012. godine Nikolina je preselila u Beograd nakon što je dobila angažman na srpskoj TV postaji Prva u emisiji Sama u tami.

2013. godine, odmah nakon udaje i preseljenja u Beograd, Nikolina je počela raditi na srpskoj televizijskoj kući B92 gdje je počela voditi emisiju “Bulevar B92”. Snimanje je kratko prekinula zbog trudnoće, a već nakon pet mjeseci od poroda, Nikolina se ponovo vratila u Beograd gdje je nastavila raditi za B92.

2016. godine Nikolina je počela raditi na Prvoj TV kao voditeljica Exkluziva. Nakon devet mjeseci dala je otkaz i odlučila se posvetiti modi i svojoj modnoj kolekciji.

Najveća postignuća

Nikolina Pišek Ristović javnosti je najpoznatija zbog svojih brojnih televizijskih angažmana. Vodila je televizijske emisije”In Magazin”, “Farmu”, “Red Carpet” i mnoge druge, a nakon televizijske karijere u Hrvatskoj, okušala se i u vođenju televizijskih emisija u Beogradu gdje je vodila svoj late night show, emisiju “Sama u tami”, “Bulevar B92” i “Exkluziv”.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*