Mila Horvat

Mila Horvat je voditeljica i sportska novinarka rođena u Celju u Sloveniji 4.6.1981. godine, a poznata je po svom novinarskom, uredničkom i voditeljskom angažmanu na Hrvatskoj radioteleviziji.

Obrazovanje

Mila je djetinjstvo provela u Humu na Sutli gdje je pohađala osnovnu školu. Svoje je obrazovanje nastavila u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu. Završila je srednju jezičnu gimnaziju, a potom je upisala fakultet novinarstva na Hrvatskim studijima također u Zagrebu, gdje je i diplomirala.

Privatni život

Milin privatni život javnosti nije previše poznat jer ona radije govori i iznosi činjenice o svojim poslovnim angažmanima. I kad ima slobodnog vremena Mila se bavi poslom jer joj je to užitak. Naime, često zove kolege s kojima komentira i proučava nogometne utakmice i slaže vlastite statistike. Voli otići na koncert i opušta se uz klasičnu glazbu. Mila vježba jogu iako je priznala da je u početku imala predrasude o tom “alternativnom” načinu vježbanja, odnosno, smatra se preaktivnim tipom za jogu. Uz to, Mila često odlazi trčati po Maksimiru te tako vodi brigu o vlastitom izgledu i dobroj formi.

Upravo zbog svog lijepog izgleda Mila se često našla na brojnim izborima ljepote. Tako ju je Kult portal izabrao za najseksi voditeljicu 2013. godine, a 2015. godine ova je lijepa sportska novinarka bila izabrana za treću najseksipilniju Hrvaticu, prema portalu hot.hr.

Razlog zbog kojeg je dala otkaz na HRT-u prije svega su zdravstveni problemi i operativni zahvati koje je imala posljednje tri godine dok je radila na HRT-u te je briga oko zdravlja bila ključna za odluku o prestanku rada na televiziji. Naime, ova je sportska novinarka tijekom sistematskog pregleda doznala da ima tumor na jednjaku. U Beču je operirana u veljači 2013. godine, a liječenje je bilo vrlo bolno i naporno. Mila je sve to uspjela pretrpjeti i izvući ono najbolje, naime sve što joj se dogodilo tijekom liječenja shvatila je kao upozorenje.

Posao

Na televiziji je Mila počela raditi prvo kao praktikantica 2003. godine, zatim je određeno vrijeme volontirala, a poslije je honorarno radila. U javnosti je poznata otkada je u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska” radila kao novinarka, reporterka, a nakon voditeljskih poslova došla je i do posla urednice. Milino prvo pojavljivanje na ekranu bilo je 2003. godine kada se pojavila u glazbenoj emisiji “Bljeskalica”. Nakon toga radila je na važniji projektima Hrvatske radiotelevizije kao što su “Eurosong”, “Dora”, a vodila je i brojne humanitarne priredbe kao i festivale. Mila se javljala i prilikom glasovanja za pjesmu Eurovizije kao glasnogovornica Hrvatske. S kolegom Duškom Ćurlićem vodila je emisiju “Nedjeljom lagano”.

Nakon toga Mila je prešla u sportsku redakciju gdje je rekla da taj posao želi naučiti i raditi. Ljubav prema sportu njeguje još od djetinjstva u kojemu se uglavnom družila s dječacima te igrala razne sportove poput tenisa, košarke i nogometa. Ivan Blažičko, koji je ujedno bio i Milin mentor, dao joj je priliku da radi na projektu vezanom za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. godine koje se održavalo u Njemačkoj. Milin početni posao bile su najave, a kasnije je bila stručni analitičar. Nakon toga Drago Ćosić dao joj je samostalni uređivački projekt koji joj je bio i jedan od najdražih. Tako je Mila radila na velikim nogometnim projektima kao što su Europska i Svjetska prvenstva, ali i poslovi vezani uz Olimpijske igre. Vodila je sportske emisije poput “Golea”, “Arene”, “EP u vaterpolu” i druge. Mila je vodila i intervjue s velikim nogometnim zvijezdama poput Zlatana Ibrahimovića, Pepea Guardiole, Andreasa Inieste i brojih drugih.

Na Hrvatskoj radioteleviziji Mila je radila 13 godina nakon čega je početkom 2016. godine dala otkaz te je postala članica Hrvatske nogometne televizije, sportskog kanala na kojemu se mogu pratiti brojni nogometni sadržaji vezani uz ne samo domaći, nego i reprezentativni nogomet, a partner mu je Hrvatski nogometni savez.

Najveća postignuća

Mila je svoju prvu službenu nagradu dobila od Zbora sportskih novinara za 2014. godinu i to za TV novinarstvo.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*