Matteo Cetinski

Matteo Cetinski je poznat kao pjevač koji je osvojio mnoge s pjesmom “Arrivederci signorina”, dizajner interijera i nakita.

Obrazovanje

U Puli je završio osnovnu i srednju školu, a kada je navršio osamnaest godina otišao je u Bolognu na fakultet.  U Bologni je diplomirao masovne komunikacije, a nakon toga je magistrirao na Sveučilištu u New Yorku na Media Studies.

Nakon što je krenuo s dizajnom nakita Matteo je odlučio upisati kolegij AutoCada na George Brownu. Cilj je naučiti koristiti se softverom kojeg koriste mnogi arhitekti.

Privatni život

Matteo Cetinski rođen je 1974. godine u Puli kao drugo dijete u obitelji glazbenika Mirka i majke Vinke nekadašnje doministrice u Vladi Republike Hrvatske.

Majka Vinka javnosti je postala poznata nakon što ju je predsjednik Franjo Tuđman postavio za zamjenicu ministra turizma. Mirko Cetinski iza sebe ima zavidnu pjevačku karijeru kao i stariji sin Tony Cetinski s velikim brojem hitova i brojnim albumima.

Izjavio je kako su on i Toni u dobrim odnosima i da iako se ne slažu u svemu te se znaju posvađati, u važnim stvarima su tako tandem kada uvijek djeluju zajedno.

Matteo Cetinski je pjevao od 18 do 22 godine kada je snimio album i neko vrijeme bio pod povećalom javnosti, da bi se nakon toga posvetio školovanju za razliku od brata koji je odlučio krenuti pjevačkim vodama.

Nakon što je napunio 40. godina donio je odluku da će se posvetiti kreativnom životu, što je podrazumijevalo stalna putovanja, pa tako Matteo u zadnje vrijeme zime najviše provodi radeći u Los Angelesu.

Posao

Matteo je imao zapažen uspjeh u pjevačkim vodama s pjesmom “Arrivederci Signorina” koja se i danas ponekad može čuti u tv i radijskom eteru.

Matteov debitantski album 1994. godine nominiran je za Porina u kategoriji “najbolji debitant”. Nakon toga je umjesto pjevanja počeo raditi kao voditelj, da bi se 1998. godine zasitio medijske pozornosti i u Bologni upisao studij masovnih komunikacija.

Tijekom boravka u New Yorku počeo je raditi kao asistent za dva profesora na sveučilištu te je primljen kao jedini stranac u TV kuću NBC gdje je radio u studiju emisije Saturday Night Live.

Kada je završio magisterij u Hrvatskoj je osnovao produkcijsku kuću te počeo predavati Management i Medijsku produkciju na dva fakulteta u Zagrebu. Više je puta priznao kako su mu studij i magisterij dali poticaj za razvijanje posla u Hrvatskoj.

Nakon što je osvojio nagradu “A’Design Award” Matteo je i službeno dobio potvrdu struke, a zbog brojnih projekata vratio se u rodnu Istru.

Matteo se okušao i u dizajniranju nakita, pa je tako pokrenuo liniju muškog nakita izrađenu od srebra. Inspiraciju za svoj rad pronašao je u činjenici da za muškarce ne postoji toliko dobrog otkačenog nakita.

Matteo je u suradnji sa studijem ZiZou počeo dizajnirati prstenje koje izgleda kao da je odlomljeno iz kamena. Odlučio je pokrenuti prodajnu mrežu za Kanadu i Ameriku.

Najveća postignuća

Matteo je danas uspješan dizajner koji osvaja inozemne nagrade. Na dodjeli dizajnerskih nagrada “A’Design Award and Competition” Matteo je osvojio broncu u kategoriji namještaja. Žiri je bio oduševljen komodama presvučenim starim bosanskim ćilima.

Matteo je svojim radom oduševio brojne poznate javne ličnosti, a među njima je i Petra Dugandžić.  Zahvaljujući načinu kako radi i dizajnira namještaj Matteu je odano priznanje da čuva kulturnu vrijednost Bošnjaka.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*