Mario Roth

Mario Roth poznat je kao glavni vokal grupe “Vigor” koja je nekada pjevala samo na svadbama da bi kasnije počela puniti klubove i dvorane. Mario Roth se istaknuo zahvaljujući odličnim glasovnim mogućnostima.

Privatni život

Mario Roth se već kao dijete počeo interesirati za pjevanje pa nije čudno što pjeva od svoje šeste godine. Prvi nastup pred publikom imao je 1991. godine na Dječjem festivalu Djecopjev gdje je osvojio treće mjesto.

Kao dijete nastupao je na više festivala, pa tako ne treba zaboraviti na Turbo limach Show 1996. godine, Modri biser Rovinja, u emisiji “Pljesak molim” 1996. godine, na Story Supernova Music Talents.

Posao

Mario pjeva od šeste godine, a grupi “Vigor” se pridružio 2000. godine iako grupa postoji od 1992. godine. Pored pjevanja Mario radi i kao radijski voditelj u Osijeku na Gradskom radiju.

Grupa Vigor punih je 13 godina nastupala na svadbama sve do pjesme “Još fališ” zbog čega ih je zapazio Miroslav Škoro, a nakon čega su postali sve traženiji i u susjednim zemljama, pogotovo u Sloveniji.

Nakon što je Mario odslušao pjesmu Nikosa Karvelasa toliko se oduševio melodijom da je napisao tekst za pjesmu “Još fališ”. Potom je kontaktirao Karvelasa i zatražio dopuštenje da se pjesma objavi na hrvatskom tržištu.

Inspiraciju za pjesmu Mario je imao u stvarnom životu. Radi se o nesretnoj ljubavi od koje se uspio izliječiti i nastaviti dalje.

Nakon što ih je zapazio Miroslav Škoro grupa je potpisala ugovor s njegovom izdavačkom kućom . Uskoro je snimljen još jedan singl “Život je raj”. Spot za pjesmu sniman je u talijanskom cirkusu Medrano u Milanu. Stihove su napisali Mario Roth i Miroslav Škoro, aranžman je radio Ivica Murat, a glazbu Danijel Jazbec.

Miroslav Škoro je napisao pet pjesama za bend dok su ostale nastale kao plod suradnje Berislava Crnkovića, Ivice Plivelića, Vjekoslava Dintera i Saše Žigića.

Maria i dečke iz grupe Vigor vole slušati ne samo u Sloveniji nego i u Poljskoj i Slovačkoj. Tamošnji obožavatelji su priznali kako ne razumiju tekstove pjesama, ali im se sviđa glazba.

Najveća postignuća

Mario Roth je 2011. godine osvojio Fenderovu nagradu za najboljeg pjevača za Osječko-baranjsku županiju.

Mario je s bendom ostvario veliki uspjeh kada je pjesma zahvaljujući kojoj su postali popularni, premašila milijun pregleda na YouTubeu.

Godine 2014. grupa Vigor je osvojila nagradu za Hit godine na Narodnom radiju kada su konkurenciju ostavili daleko iza sebe.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*