Marina Perazić

Marina Perazić hrvatska je pjevačica iz razdoblja 1980-ih godina. Poznata je po svom hitu ”Kolačići”, ali i po pop duetu Denis&Denis te njihovim hitovima ”Program tvog kompjutera”, ”Soba 23” te ”Ja sam lažljiva”. Pjevačica se tada smatrala seks ikonom Jugoslavije.

Obrazovanje

Pjevačica je upisala te diplomirala na Građevinskom fakultetu u Rijeci 1982. godine. Ona je po struci diplomirani inženjer građevinarstva.

Privatni život

Marina Perazić rođena je 29.5.1958. godine u Rijeci. Marina Perazić je srpskog podrijetla, odnosno njen pradjed je bio Stjepan Mitrov Ljubiša, jedan od važnijih srpskih književnika.

Bila je u vezi s Vladom Georgijem, srpskim glazbenikom i kompozitorom. Iz izvanbračne zajednice s bubnjarom Ekaterine Velike, Ivanom Fece Firčijem ima dvije kćeri, Miju (1993.) i Lunu (1995.).

Pjevačica 1988. godine odlazi u SAD, odakle se vraća krajem 1990-ih godina.

Posao

Pjevačica svoju glazbenu karijeru započinje u zboru ”Jeka Primorja” nakon čega se pridružila sastavu “Sigma Tau” dok je još studirala. U suradnji s Davorom Toljom osnovala je elektro-pop sastav Denis&Denis.

Godine 1982. snimili su Demo album, ali Marinin glas i njihova jedinstvenost zaludili su publiku. Album ”Čuvaj se” izlazi 1984. godine te je iste u časopisu ”Rock” proglašen najboljim albumom u godini. To je i godina hit singla ”Program tvog kompjutera”.

Sljedeće godine, 1985. objavljuju svoj drugi studijski album ”Ja sam lažljiva”, na kojem se nalazi istoimeni hit te se ističu još hitovi ”Voli me još ovu noć” i ”Soba 23”. Spot za pjesmu ”Soba 23” se i danas pamti kao vrlo erotičan video uradak. Časopis ”Rock” proglasio je spot za pjesmu ”Ja sam lažljiva” najboljim spotom godine.

Krajem 1986. godine Marina Perazić odlazi iz sastava te započinje solo karijeru. Već iduće godine, 1987., izlazi njen prvi album ”Marina” na kojemu se nalazi veliki hit ”Kolačići”.

Nakon 1988. i odlaska u SAD, pjevačica je kako bi preživjela počela raditi kao dadilja, slastičarka te blagajnica. Nakon lošeg odnosa sa svojim partnerom, bubnjarom EKV-a, vraća se u Hrvatsku 1997. godine.

Ubrzo nakon povratka, 1998. godine izdaje svoj drugi album ”Ista kao more”. Godine 2004. objavila je singl ”Seks bez dodira”.

Godine 2009. sudjelovala je u hrvatskoj inačici reality showa ”Farma”, a godinu kasnije, 2010., u istoj emisiji, ali u Srbiji.

Godine 2010. preselila se u Novi Sad gdje je radila kao instruktorica zumba fitnesa. Godine 2012. ona i Davor Tolja kreću ponovno osvajati prostore bivše Jugoslavije mnogobrojnim nastupima i koncertima.

Najveća postignuća

Sastav Denis&Denis osvojio je brojne nagrade. U nekoliko godina koliko su djelovali više su puta proglašeni najboljim pop bendom godine. Marina Perazić je 1986. godine, nakon objave albuma ”Ja sam lažljiva”, proglašena pjevačicom godine u časopisu ”Rock”.

Na srpskom natjecanju Beoviziji, 2003. godine osvojila je šesto mjesto s pjesmom ”Sex bez dodira”. Hitovi sastava Denis&Denis te solo pjesme Marine Perazić još uvijek se puštaju na radio postajama te na raznim TV kanalima.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*