Marina Orsag

Marina Orsag hrvatska je stand-up komičarka. Bez dlake na jeziku, vješto nasmijava i najzahtjevniju publiku i iskreno uživa u poslu koji radi. Voditeljica je comedy cluba Studio smijeha, brojnih stand-up radionica i projekata.

Obrazovanje

Srednjoškolsko obrazovanje završava u ekonomskoj školi u Zagrebu. Nakon toga odlazi na godinu dana u New York gdje se upoznaje sa stand-up komedijom.

Privatni život

Marina je rođena 3.1.1979. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. Neudana je i javno je priznala svoju homoseksualnost. Slobodno vrijeme voli provoditi s nećakinjom.

Nemirna je duha i neiscrpne energije koju velikodušno prenosi gledateljima na svojim nastupima. Smijeh i pozitivni odgovor publike joj je daju smisao u životu. Ambiciozna je i poduzetna. Jedino čega se boji jest smrt, iz razloga da neće ostvariti i proživjeti sve što je zamislila.

Najdraži joj je glumac Will Farrell, a film komedija Zoolander. Voli pjevati, plesati i jesti čokoladu.

Posao

Svoju karijeru Marina Orsag je započela 2004. godine na nagovor najbolje prijateljice. Ona ju je nagovorila da počne pohađati glumačke stand up comedy radionice pod vodstvom Slavice Knežević. Prvi javni nastup imala je 29.travnja 2005. godine u prepunom brodu “Papillon” na Savi.

Kako su se nizali njeni uspješni angažmani, skupila je dovoljno iskustva da bi 2006. godine realizirala vlastiti projekt Večeri otvorenog mikrofona ponedjeljkom pod nazivom I hate Mondays – open mic night u zagrebačkom klubu Purgeraj. Ideja programa je da se svatko tko ima želju, može okušati u ulozi stand-up komičara. Do danas je tako izgradila preko dvadesetak novih profesionalnih komičara, a projekt traje i dalje.

Bila je organizatorica brojnih festivala u različitim gradovima, humanitarnih akcija, igara i turneja. Nastupila je na različitim mjestima i prilikama, od bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, do zatvora i popravnih domova.

Marina je postala najuspješnija komičarka u regiji. Bila je dio komičarske skupine Sve pet. U deset godina karijere imala je više od 1.700 uspješnih nastupa, čemu se ne nadzire kraj. Svoj je talent pokazala u Londonu te u veljači 2010. godine na Leicester festivalu, također u Engleskoj, koji se smatra jednim od najstarijih festivala u Europi. Nastupila je i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni.

2008. godine pridružila se u sklopu reality showa stanarima Celebrity Big Brothera.

Sa slovenskim partnerom Andrejom Težakom, Marina je voditeljica izuzetno uspješnog comedy cluba Studio smijeha u Zagrebu. Studio je otvoren 1. travnja 2011. godine. Aktivno nastupa u svom klubu, a fanove počasti i svojim autorskim solo nastupima One woman show, Da, to sam rekla i Metar i pol visine, sat i pol smijeha. Osmislila je i atraktivne tematske showove Sextra Large, 7 smrtnih grijeha, The Men Show, Žižancija itd. S vremenom Marina je postala direktorica Studija smijeha.

Aktivno surađuje sa srpskom stand up comedy scenom, kroz projekte čiji je cilj borba protiv predrasuda. Prvi festival koji su oformili bio je Revolucija balkanske svijesti. Uslijedili su projekti KAJ BRE – protiv predrasuda o odnosu Hrvatske i Srbije, pa LAUGH OUT PROUD za razbijanje homofobije, te FEMME FRONTAL s kolegicama Jelenom Radanović i Mirandom Lončar.

Još jedan važan Marinin projekt nastao 2014 .godine je Smjehotres. Njegova je ideja je da se u isto vrijeme u mnogo različitih gradova održavaju besplatni stand-up događaji za građane kako bi se u svijet poslala velika količina pozitivne energije. Proveden je u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Čakovcu, Umagu i Londonu, a pridružili su se i Beograd, Pančevo, Ohrid, Sofija, Birmingham i Manchester.

Marina Orsag jedna je od natjecateljica u zabavnoj glazbenoj emisiji NOVE TV “Tvoje lice zvuči poznato” u sezoni 2020. Iako je ostvarila na tisuće nastupa, Marina priznaje da ima tremu jer se radi o drukčijem formatu nastupanja pred publikom.

Najveća postignuća

2013. godine osvojila je nagradu Adria Comedy Awards za najbolju komičarku. Godinu dana kasnije, publika ju je nagradila prvom nagradom na LENT Festivalu 2014.

Pobjednica je Jokenation natjecanja za Kontinentalnu Europu i Rusiju 2105. godine.

Autor: M.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*