Marina Krleža

Marina Krleža javnosti je poznata kao osnivačica i urednica Seksoteke, web stranice za edukaciju o seksu i srodnim temama. Diplomirana je kroatistica i sedam je godina predavala hrvatski jezik u osnovnim, srednjim te privatnim školama. Autorica je romana “Žena robot”, prvog Facebook romana u Hrvatskoj.

Obrazovanje

Završila je Prvu gimnaziju u Varaždinu, a zatim je godinu dana boravila u Londonu. Nakon toga je upisala studij kroatistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Postala je državni stipendist, a 2005. godine je tijekom sudjelovanja na Drugom susretu mladih pjesnika i pisaca dobila priznanje Društva hrvatskih književnika.

2016. godine upisala je studij za specijalista internet marketinga u Algebri.

Privatni život

Rođena je 1987. godine. Marina tvrdi da život s godinama postaje kvalitetniji i bolji, ako si dovoljno hrabar živjeti ono što zaista voliš. Za sebe kaže da je idealist koji vlastite snove pretvara u stvarnost. Ljubiteljica je filozofije, psihologije, likovne i glazbene umjetnosti te novih informatičkih tehnologija.

Posao

Marina Krleža je tijekom studentskih dana, a i kasnije, pisala i objavljivala u časopisima Književna Rijeka, Književna Republika, Treći Trg, Podravski zbornik, Re i drugima. 2005. godine objavila je zbirku poezije (In)Cognito.

Nekoliko je godina radila na radiopostajama kao voditeljica, novinarka, glazbena tehničarka, spikerica i urednica nekoliko različitih emisija o filmu, glazbi i književnosti. Vodila je jednu od prvih hrvatskih autorskih emisija o elektroničkoj glazbi “DJ’z”, koja je emitirana na tadašnjem Primorskom radiju.

Sedam godina je radila kao profesorica hrvatskog jezika u osnovnim, srednjim i privatnim školama, a kasnije se prekvalificirala u digitalni marketing jer ga smatra dinamičnijim, modernijim, kreativnijim i izazovnijim od prosvjete.

Radila je u jednoj zagrebačkoj digitalnoj marketinškoj agenciji, a nakon toga se počela baviti vlastitim online projektima te pisanjem erotske poezije i proze.

Od 2011. do 2013. godine na Facebooku je objavljivala poglavlja svog prvog romana nazvanog “Žena robot”. Nekoliko poglavlja tog romana objavljeno je na portalu Radio Gornji grad, a jedno poglavlje je objavila i Književna republika.

Marina Krleža u svojim kolumnama piše o različitim temama koje su još uvijek tabu. Tekstovi koje piše utemeljeni su na njezinim iskustvima i na znanstvenim istraživanjima iz područja biologije, filozofije, psihologije i teorije književnosti.

Sa suradnicima je 2015. godine pokrenula “Seksotinovo”.

Vlasnica je digitalne agencije koja se bavi oglašavanjem na društvenim mrežama. Agencija je s radom počela 1. svibnja 2019. godine.

Najveća postignuća

Marina Krleža je sudjelovala u brojnim javnim raspravama i tribinama na temu feminizma i seksualnosti, a 2016. je odlučila pokrenuti Seksoteku – projekt za promicanje detabuizacije i relativizacije heteroseksualnosti i biseksualnosti, prvi projekt takvog tipa u regiji.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*