Marijan Kustić

Marijan Kustić je poznat kao saborski zastupnik te direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnog savezu. Prije toga bio je član Izvršnog odbora HNS-a i to kao predstavnik ličko-senjske županije. Nakon što je preuzeo funkciju direktora natjecanja i infrastrukture, krajem siječnja 2018. godine, odlučio je funkciju obnašati volonterski pošto će i dalje biti saborski zastupnik HDZ-a.

Obrazovanje

Marijan je u Zagrebu završio Ugostiteljsko-turističku školu.

Privatni život

Marijan je rođen 10.2.1975. godine u Rijeci, razveden je i ima djece.

Posao

Marijan Kustić je u svojim počecima igrao nogomet za NK Novalju na otoku Pagu. U to vrijeme otok Pag je imao odličan drugoligaški nogomet. Nakon toga Marijan je bio i direktor NK Novalje.

Kustić je predsjednik Međužupanijskog nogometnog odbora Nogometnog središta Rijeka te predsjednik ličko-senjskog saveza, a kao predstavnik ličko-senjske županije obnašao je dužnost prvog člana Izvršnog odbora HNS-a.

Od 9.6.2017. godine saborski je zastupnik HDZ-a u 9. sazivu Hrvatskog sabora. Član je Odbora za turizam, Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te Odbora za međuparlamentarnu suradnju te je zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a. Obnašao je dužnost saborskog zastupnika i u 8. sazivu Hrvatskog sabora, u razdoblju od 5.2.2016. do 14.10.2016. godine.

Krajem siječnja 2018. godine Kustić je imenovan direktorom natjecanja i infrastrukture u HNS-u. Tada je prestao biti član Izvršnog odbora HNS-a, a ovu novu funkciju odlučio je obavljati volonterski jer će i dalje obnašati dužnost saborskog zastupnika HDZ-a. U novim projektima, Kustić će biti zadužen za novac koji će se uložiti u obnovu travnjaka nogometnih terena hrvatskih prvoligaša. Utjecat će na nogometni razvoj i infrastrukturu te je glavni i odgovorni za A reprezentaciju kao i za mlađe kategorije, za ligu, suce i sve akcije vezane uz gradnju. Ističe da će raditi na reorganizaciji, najavio je i promjenu Statuta te je pružio podršku radu sadašnjem izborniku Zlatku Daliću.

Najveća postignuća

Najveći uspjeh Marijan Kustić ostvario je, prvo kada je bio izabran za prvog člana Izvršnog odbora HNS-a za ličko-senjsku županiju, te nakon toga, pošto je njegov rad prepoznat, izabran je na mjesto  direktora natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnog savezu.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*