Marijan Kustić

Marijan Kustić je poznat kao saborski zastupnik te direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnog savezu. Prije toga bio je član Izvršnog odbora HNS-a i to kao predstavnik ličko-senjske županije. Nakon što je preuzeo funkciju direktora natjecanja i infrastrukture, krajem siječnja 2018. godine, odlučio je funkciju obnašati volonterski pošto će i dalje biti saborski zastupnik HDZ-a.

Obrazovanje

Marijan je u Zagrebu završio Ugostiteljsko-turističku školu.

Privatni život

Marijan je rođen 10.2.1975. godine u Rijeci, razveden je i ima djece.

Posao

Marijan Kustić je u svojim počecima igrao nogomet za NK Novalju na otoku Pagu. U to vrijeme otok Pag je imao odličan drugoligaški nogomet. Nakon toga Marijan je bio i direktor NK Novalje.

Kustić je predsjednik Međužupanijskog nogometnog odbora Nogometnog središta Rijeka te predsjednik ličko-senjskog saveza, a kao predstavnik ličko-senjske županije obnašao je dužnost prvog člana Izvršnog odbora HNS-a.

Od 9.6.2017. godine saborski je zastupnik HDZ-a u 9. sazivu Hrvatskog sabora. Član je Odbora za turizam, Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te Odbora za međuparlamentarnu suradnju te je zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a. Obnašao je dužnost saborskog zastupnika i u 8. sazivu Hrvatskog sabora, u razdoblju od 5.2.2016. do 14.10.2016. godine.

Krajem siječnja 2018. godine Kustić je imenovan direktorom natjecanja i infrastrukture u HNS-u. Tada je prestao biti član Izvršnog odbora HNS-a, a ovu novu funkciju odlučio je obavljati volonterski jer će i dalje obnašati dužnost saborskog zastupnika HDZ-a. U novim projektima, Kustić će biti zadužen za novac koji će se uložiti u obnovu travnjaka nogometnih terena hrvatskih prvoligaša. Utjecat će na nogometni razvoj i infrastrukturu te je glavni i odgovorni za A reprezentaciju kao i za mlađe kategorije, za ligu, suce i sve akcije vezane uz gradnju. Ističe da će raditi na reorganizaciji, najavio je i promjenu Statuta te je pružio podršku radu sadašnjem izborniku Zlatku Daliću.

Najveća postignuća

loading...

Najveći uspjeh Marijan Kustić ostvario je, prvo kada je bio izabran za prvog člana Izvršnog odbora HNS-a za ličko-senjsku županiju, te nakon toga, pošto je njegov rad prepoznat, izabran je na mjesto  direktora natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnog savezu.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*