Lucija Lugomer

Lucija Lugomer najpoznatiji je hrvatski plus-size model. Hrvatskoj javnosti postala je poznata upravo po svojoj promociji pozitivnog odnosa prema vlastitom tijelu, bez obzira na težinu. Lucija promovira ženske obline ne samo kao prihvatljiv, nego i privlačan tip tijela, zbog čega je naišla na mnoge pohvale, ali i kritike javnosti, uglavnom zbog toga što neki smatraju da svojim body-positive istupima zapravo promovira debljinu i nezdrav način života. Zbog svog posla Lucija je postala i zvijezda društvenih mreža, s velikim brojem pratitelja. Rođena je u Zagrebu, 1993. godine.

Obrazovanje

Lucija Lugomer osnovnu je i srednju školu pohađala u Zagrebu. Nakon mature upisala je i završila Višu školu za nove medije, a često ističe da joj je želja upisati Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet ili pedagogiju, kako bi mogla raditi s djecom.

Privatni život

Lucija Lugomer rođena je 1993. godine u Zagrebu, gdje je i odrasla. Rano je ostala bez majke, koja je umrla od raka dojke kada je Lucija imala samo 11 godina. Ipak, odrastala je uz očevu ljubav i veliku podršku. Osnovnoškolske dane pamti kao ne baš sretne i to upravo zbog dječjeg zadirkivanja usmjerenog prema njenom izgledu. Lucija je uvijek bila najviša u razredu, ali uvijek je imala i više kilograma. Rano se razvila, stoga je već u ranom pubertetu nailazila na pogrdna ruganja svojih vršnjaka.

Ali to joj je pomoglo da odraste u osobu kakva je sada. Na nagovor svog oca, još je kao tinejdžerica počela proučavati modu i birati odjeću u kojoj izgleda otmjeno. Rano se počela šminkati, graditi sebi svojstven stil i pronalaziti svoju vlastitu ljepotu. U svemu tome imala je i veliku očevu podršku.

Nakon što se počela baviti manekenstvom i modelingom, Lucija je postala hrvatski sinonim za plus-size model. Kao i u privatnom, tako je i u javnom životu naišla na mnoge pohvale, ali i pokude. Najviše kritika dobiva na temelju toga što mnogi smatraju da promocijom oblina ujedno promovira i nezdravi način života. Ali u mnogim intervjuima, baš kao i na društvenim mrežama Lucija čini upravo suprotno. Napominje da se uvijek hrani zdravo, jedući mnogo juha, salata i prirodnih namirnica, te da redovito vježba, čime, između ostalog i održava svoju težinu i oblik tijela.

Lucija je već nekoliko godina u vezi s dečkom Danijelom. On je 11 godina stariji od nje i vlasnik je američke franšize za sushije “Sushi by A’s”, stoga je i ova vrsta zdrave hrane vrlo često na Lucijinom meniju. Lucija i Danijel već su nakon pola godine veze počeli živjeti zajedno, a na ljeto 2017. godine su se i zaručili na ljetovanju u Dubrovniku.

U slobodno vrijeme Lucija se bavi raznim oblicima umjetnosti, između ostalog i slikanjem, crtanjem, sviranjem i plesom, a voli i fotografirati, i to uglavnom motive iz prirode. Svoje fotografije često objavljuje na Instagram profilu.

Posao

Lucija Lugomer nikada nije mislila da bi mogla postati model, sve dok se na nagovor prijatelja nije prijavila u jednu agenciju za statiste. Naime, njena okolina često joj je ukazivala na to da ima jako lijepo lice i da je šteta da se na bavi modelingom, unatoč tome što nema tijelo tipične manekenke. Ali njena želja za bavljenjem ovom profesijom nije shvaćena ozbiljno sve dok se nije prijavila u agenciju Midikenn, poznatu po mnogim modelima koji su ostvarili karijeru na svjetskoj razini.

Od tada je Lucija bila model u mnogim hrvatskim kampanjama. 2015. godine postala je lice nove kolekcije hrvatskog modnog brenda LINK, a 2017. godine bila je lice kampanje “Ljepota je u očima promatrača” estetske Poliklinike Milojević. Danas je plus-size model nove kampanje jednog stranog brenda donjeg rublja.

Najveća postignuća

Lucija Lugomer svoju je karijeru započela kao hrvatski plus-size model. U Hrvatskoj postoji tek desetak osoba koje se time bave, a Lucija je zasigurno najpoznatija od njih. Često je nazivaju i prvim i jedinim hrvatskim modelom ove vrste.

2015. godine njena je priča plus-size modela završila u poznatom britanskom časopisu Daily Mail, a spomenuta je i u talijanskom izdanju časopisa Vogue. Od tada je Lucija postala i vrlo aktivna na društvenim mrežama, a njeni Instagram profil ima preko 100 000 pratitelja.

Lucija Lugomer je uz sve to i aktivni član Udruge žena oboljelih od raka dojke, budući da je i njena majka izgubila život upravo od ove zloćudne bolesti.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*