Leon Šušnja

Leon Šušnja je hrvatski rukometaš, član hrvatske rukometne reprezentacije. Rukomet je počeo igrati u RK Moslavina iz Kutine, a 2013. godine postaje član Prvog plinarskog društva Zagreb. Igra na poziciji kružnog napadača.

Obrazovanje

Srednju školu je završio u Kutini.

Privatni život

Rođen je 5.8.1993. godine u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini. Kada nema nikakvih obaveza voli otići prošetati u prirodi, plivati, igrati tenis ili pogledati utakmicu Hajduka čiji je strastveni navijač.

Svima koji se žele baviti rukometom poručio bi da nikad nije kasno za uspjeh, ali da se on može postići samo radom i odricanjem.

Posao

Leon Šušnja se rukometom počeo baviti sasvim slučajno. Do 2009. godine je bio nogometni vratar, a kao srednjoškolac počinje igrati rukomet. Njegov brat je išao u školu u Kutinu, a ondje su imali profesora koji je tada bio trener u kutinskoj Moslavini.

Trener je preferirao visoke igrače pa je Leonov brat spomenuo kako ima brata koji je visok dva metra i težak 100 kg. Leon je dobio poziv da dođe u Kutinu u klub i tako je počeo trenirati rukomet.

S trenerom bi radio odvojeno dva puta dnevno. U početku je tri godine igrao lijevog vanjskog igrača, ali je trener primijetio da može igrati pivota pa ga stavio na tu poziciju na kojoj je i ostao. Pet godina je igrao u klubu Moslavina iz Kutine, a nakon prelazi u RK Novska.

Leon Šušnja je u srpnju 2013. godine potpisao petogodišnji ugovor s PPD-om Zagreb.

Bio je na širem popisu igrača za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine, ali zbog ozljede na kraju nije otišao na natjecanje.

Najveća postignuća

Leon Šušnja je bio član juniorske reprezentacije koja je osvojila srebrenu medalju na Europskom prvenstvu u Turskoj 2012. godine. Iste je godine proglašen najboljim sportašem grada Kutine.

Bio je dio hrvatske reprezentacije koja je na Mediteranskim igrama u Tarragoni 2018. godine osvojila zlatnu medalju.

S PPD-om Zagreb u sezoni 2017./2018. osvaja drugo mjesto SEHA Gazprom lige i dvostruku krunu u Hrvatskoj.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*