Kristina Vukas

Kristina Vukas poznata je kao hrvatska pop pjevačica. Javnosti se predstavila hitom “Odnijela te votka”, a ubrzo je glazbenu karijeru počela graditi u Americi gdje je surađivala s poznatom izdavačkom kućom Para music group.

Obrazovanje

U Melbourneu, gdje je živjela s obitelji nakon što su se preselili iz Splita, Kristina je pohađala privatnu katoličku osnovnu školu. U toj je školi išla u dramsku skupinu, balet, tenis te na sate gitare.

Po povratku u Zagreb krenula je u 4. razred Osnovne škole Vrbani gdje je odmah počela s pjevanjem u školskom zboru. Na Črnomercu je završila srednju školu, privatnu jezičnu gimnaziju, a zbog odličnog znanja engleskog jezika dobila je i stipendiju.

Osim pohađanja plesne škole Larise Lipovac, Kristina je pohađala i sate glume kod Zrinke Cvitešić i Matije Jakšekovića na Rock akademiji.

Na VERN-u je završila prve tri godine studija Ekonomije poduzetništva.

Privatni život

Kristina Vukas rođena je u Splitu 23.12.1987. godine. S obitelji je preselila u Australiju kada je napunila 9 godina.

Njezin otac, Jerko Vukas poznati je diplomat i nekadašnji šef tajne službe, no Kristina priznaje, nikada se nije pokušavala probiti na scenu zahvaljujući ocu. U Melbourneu je njezin otac obnašao dužnost prog hrvatskog generalnog konzula. Potom se obitelj ponovo vratila u Hrvatsku, točnije u Zagreb.

U Zagrebu se nastavila baviti onime čime voli – pohađala je školski zbor, imala je prvi nastup na HRT-u, bavila se glumom, ali je i pohađala plesnu školu Larise Lipovac.

Posao

Javnost ju je upoznala 2012. kada je objavila pjesmu “Odnijela te votka”. Godinu dana kasnije objavila je pjesmu “Brzo i bezobrazno”, a potom su uslijedile pjesme “Mami”, “Burma” i ostale.

2014. godine Kristina je boravila u Americi, točnije u Los Angelesu gdje je živjela 6 mjeseci. Upravo je tamo stekla poznanstva koja su joj pomogla za pjesmu “Tease”. Naime, na toj su pjesmi radili producenti koji su radili s Amy Winehouse i Madonnom. Pjesma je na engleskom jeziku, plod je izdavačke kuće iz New Yorka, Para music group, a Kristina ju je snimila u Zagrebu u studiju Hrvoja Prskala. Pjesma je oduševila koreografa Dave Dama koji je objavio sjajnu koreografiju koju je otplesao sa svojom ekipom upravo na ovu Kristininu pjesmu.

Uz to, boraveći u Americi, snimila je i nekoliko obrada pjesama, a jedna od njih je božićna, “Santa Baby”.

Osim što je u Americi pokušavala steći iskustvo koje će joj pomoći u glazbenoj karijeri, Kristina se okušala i u glumačkim vodama. Naime, u filmu “The Verge” dobila je manju ulogu. Uz to, u Americi je i snimila fotografije za Getty images i bila je gošća na Fashion Weeku.

2016. godine sudjelovala je u reality showu “Big brother”, a iste je godine glumila u popularnoj srpskoj obiteljskoj seriji “Komšije” u kojoj je glumila u pet epizoda s poznatom hrvatskom glumicom Natašom Janjić.

Kristina je napravila i liniju odjeće za tvrtku Galeb iz Omiša, a uz to je kao model snimila i kampanju za tu svoju modnu kolekciju.

Najveća postignuća

Kristina Vukas atraktivna je pjevačica koja je američke producente osvojila svojim vokalnim sposobnostima te je tako snimila s američkom izdavačkom kućom pjesmu “Tease”. U Hrvatskoj je njezin prvi hit s kojim se predstavila publici “Odnijela te votka” postigao izniman uspjeh i veliku slušanost.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*