Kristina Bradač

Kristina Bradač je poznata hrvatska dizajnerica, modna urednica, stilistica i bivša manekenka koja je osnovala hrvatski modni brand “Mariposa”. Ljubav prema modi i torbicama spojila je nastalim modnim brandom 2013. godine.

Obrazovanje

Tijekom prvog braka s poznatim nogometašem Dariom Smojom, većinom ga je podržavala na njegovim utakmicama, a spominje da je svestrana i da je upisala mnogo fakulteta, poput novinarstva, komunikologije i psihologije, ali na žalost uvijek je to ostavljala po strani zbog ostalih obveza. Osim navedenih informacija, jako malo se može saznati o njenom obrazovanju, životu prije manekenstva i počecima.

Privatni život

Bila je u braku s nogometašem Darijem Smojom iz Rijeke, ali nakon 11 godina poznanstva i od toga 6 godina braka, razveli su se 2011. godine zbog njegove nevjere.

Nedugo nakon razvoda prohodala je s Mirom Radićem, zagrebačkim poduzetnikom koji je mlađi od nje 7 godina, između njih je došlo do prekida nakon nešto više od godine dana, ali su se 2015. godine opet pomirili. Nakon gubitka djeteta potkraj 2015. godine, u 6. mjesecu trudnoće, uključila se u udrugu za roditelje nedonoščadi “Palčić”.

Miro se pokazao kao dobar suprug tijekom teških trenutaka prve trudnoće i dan danas tješi Kristinu kako u dobru tako i u zlu. Nakon neuspjele trudnoće 2015. godine, Kristina je rodila kćer krajem 2016. godine, a nazvala ju je Vivien (život). I Vivien je rođena prije vremena kao nedonošče, ali se uspjela izboriti za život.

Kristinu često opisuju kao bivšu manekenku, modno osviještenu, a osim ženstvenih dodataka, uvijek nosi nešto romantično kombinirano s boho stilom. Iako kaže da joj ponekad nedostaju putovanja jer je često putovala kada se bavila manekenstvom, uživa u mirnoj luci bez puno iznenađenja. Kristina za sebe kaže da ne prati toliko trendove koliko vlastiti osjećaj za modu i stil. Ne preferira dizajnersku garderobu, već ima odjeće iz raznih poznatih high street brandova (npr. H&M, ZARA).

Slobodno vrijeme provodi u igranju s kućnim ljubimcem, druženju s obitelji, prijateljima, a posebno je relaksiraju šetnje, masaže, i pilates.

Mnogi se čude njenoj liniji, ali ona kaže da to može zahvaliti genima i da se ne muči oko toga, a za ljepotu koristi samo najbolje kreme i brandove.

Posao

Karijeru kao model započela je sa 16 godina u Milanu, agenciji “Fashion”, a jedan od prvih angažmana na pisti imala je u Parizu za Christiana Diora. U to vrijeme upoznala je mnoge poznate modele poput: Naomi Campbell, Linde Evangeliste i drugih. Kristina je kao model živjela u više europskih država poput: Grčke, Francuske, Belgije.

Iako je Kristina od djetinjstva okružena modnom odjećom, buticima i sličnim, zbog svoje majke, počela se baviti kreacijama i dizajnom prije nekoliko godina, a 2013. godine pokrenula je hrvatski modni brand pod nazivom “Mariposa” (leptir).
Inspiracija za posao u modi dolazi joj najviše iz proteklih stoljeća (1950- ih) koja su značajna po glamuru, eleganciji i profinjenosti. Zaštitno lice njene kolekcije je glumica Tamara Garbajs.

Mariposa proizvodi ručno rađene torbice i novčanike od prirodne kože, radi se o 100 posto hrvatskom proizvodu.

Najveća postignuća

Brand “Mariposa” poznat je po jedinstvenom stylingu, detaljima ruža koji se mogu skinuti i poslužiti kao broš, detalji čipke, baršun, osim toga sudjeluje u izradi šešira također s njezinim potpisom. Kristina je putovala i sklopila ugovore za vanjska tržišta poput belgijskog, turskog, ali polako i američkog.

Zbog ljubavi prema leptirima i fascinacijom leptirovog nastanka i života, odlučila je dati naziv brandu baš tako na španjolskom što znači leptir. Manekenka Ana Marija Brkić pomogla joj je u počecima kod dizajniranja.

Autor: A.Ž.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*