Kristijan Rahimovski

Kristijan Rahimovski hrvatski je pop pjevač. Osim po pjevanju, javnosti je poznat i kao pobjednik u reality showu “Farma” koji se emitirao na Novoj TV. Sin je Akija Rahimovskog, pjevača grupe “Parni valjak”. Rođen je 15.7.1981. godine u Zagrebu.

Privatni život

Od samoga djetinjstva Kristijan je imao želju postati policajac ili pak vatrogasac. S navršenih 15 godina odlučuje postati svećenikom te odlazi u sjemenište u Zadar gdje će provesti tri godine.

Njegovo je djetinjstvo bilo poprilično teško. Sin je poznatog hrvatskog glazbenika Akija Rahimovskog, pjevača “Parnog valjka” koji je Kristijana dobio u prvom braku. Aki je Kristijana i njegovu majku napustio kada su Kristijanu bile tri godine pa je on odrastao bez oca. Bez obzira na to, uvijek se trudio popraviti odnos s ocem.

Nakon što se odlučio baviti glazbom mislio je da će njihov odnos postati bolji, no to se odmah nije dogodilo. Aki je svoj privatni život držao podalje od medija, ali je isto tako dao do znanja da stoji iza toga da je Kristijan njegov sin te da se cijela obitelj zna okupiti u Skoplju na velikim obiteljskim slavljima.

Kristijan je otac dvojice sinova, Filipa i Davida. Davida je Kristijan dobio dok je bio u vezi s bivšom djevojkom Nikolinom Janošević, a Filipa je dobio u braku s Ivanom Rahimovski.

Posao

Rahimovski se glazbom počeo baviti 2001. godine kada je kao pjevač nastupao s grupom “Raspashow” u Zagrebu. Veću je popularnost postigao kada je 2006. godine nastupao na “Dori”. Te iste godine objavio je s grupom, album “Dignimo sidro” koji je ujedno i osvojio nominaciju za Porin za najbolji debitantski album. S grupom “Raspashow” Rahimovski je nastupao sedam godina nakon čega će se posvetiti solo karijeri. Počinje suradnju s Mirom Buljanom, producentom i autorom većine pjesama koje će se naći na Kristijanovom prvom solo albumu, a 2010. godine potpisuje ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

Iste se godine natjecao u reality showu “Farma” koji se prikazivao na Novoj TV. U ovom je showu pobijedio i osvojio 250 dukata od kojih svaki vrijedi tisuću kuna, a dodatno je dobio 19 dukata koje je osvojio tijekom boravka na farmi. Dio novca odlučio je potrošiti na izdavanje novoga albuma na kojemu je počeo raditi prije početka showa.

Njegov prvi solo album “Sto godina” publici je predstavljen 2011. godine, a na njemu su se, u izdanju diskografske kuće Croatia Recordsa, našli hitovi poput “Otkad te volim”, “Prije tebe”, “Sto godina”, “Studeni” i drugi.

Nakon objavljenog prvog solo albuma i uspješno odrađenih koncerata Kristijan Rahimovski publici je predstavio novu pjesmu “Korak prekratak”, a ujedno je i ostvario prvu suradnju s “Parnim valjkom”, odnosno određenim članovima ove grupe. Naime, Marijan Brkić u ovoj je pjesmi odsvirao solo dio, a Berislav Blažević hammond. Kristijan potpisuje tekst i glazbu, a aranžman i produkciju Ivan Škunca. Na ovoj su pjesmi radili i drugi poznati glazbenici: Leo Anđelković odsvirao je bubnjeve, Martin Petračić bass gitaru, Filip Đud klavir i stringse, violu je odsvirao Marko Otmačić, a za back vokale pobrinula se Kornelija Palić.

Sa Sonjom Buljan, Rahimovski je napisao tekst za pjesmu “Usne nepobjedive”, dok je za glazbu sam zaslužan. Marijan Brkić na ovoj je pjesmi radio aranžman i produkciju, a publici je predstavljena 2016. godine.

2017. godine publici je predstavio novu, kantautorsku pjesmu koja nosi naziv “Za život cijeli”. Rahimovski ističe kako je posebnost ove pjesme u tome što ne samo da je on potpisuje glazbu i tekst, nego je tekst temeljen na istinitoj priči. Još kao dječak napisao je ovu pjesmu svojoj simpatiji koja će kasnije postati i njegovom prvom djevojkom.

Najveća postignuća

Kristijan Rahimovski s pjesmom “Postoji li nešto” 2014. godine pobijedio je na 61. Zagrebačkom festivalu prema izboru radijskih urednika. I prije proglašenja pobjednika ova je pjesma osvajala top ljestvice te je bila jedna od najemitiranijih pjesama.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*