Korina Longin

Korina Longin jedna je od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih manekenki i bivši top model. Rođena je u Zadru 12.12.1982. godine. Već dugi niz godina Korina ne živi u Hrvatskoj te ne komunicira s hrvatskim medijima. U San Franciscu živi miran život sa svojom obitelji.

Obrazovanje

Korina je nakon završene osnovne škole u svom rodnom Zadru, pohađala birotehničku školu. Kasnije je upisala još i gimnaziju, ali je prekinula školovanje zbog silnih ponuda za posao koje su počele stizati i prije nego je postala punoljetna. Longin danas barata engleskim i španjolskim jezikom.

Privatni život

Longin je na vrhuncu svoje karijere, 2001. godine zbog posla odselila u New York. Tamo je upoznali Fredra Starra, poznatog američkog repera i glumca s kojim je danas u braku i koji je 13 godina stariji od nje. Par se tajno vjenčao 2007. godine, a za njihov se brak nije znalo još dugo vremena poslije.

Korina je u ožujku 2014. godine Fredru rodila sina Princetona, a 2016. rodio se drugi sin kojem su dali ime Brighton Angel.

Zbog Fredrove glumačke i glazbene karijere, oni su zajedno odselili u San Francisco gdje nastavljaju redati svoje poslovne uspjehe. Nakon što je mladost provela na snimanjima i modnim pistama, odlučila se malo primiriti te se posvetila kućanstvu i obitelji.

U ožujku 2017. godine suočila se s velikom tragedijom. Naime, njezin tetak Rajko s kojim je bila izuzetno povezana je prerano preminuo.

Posao

Korina je ušla u svijet manekenstva i modelinga s 13 godina kad ju je otkrila modna skautica Ana Gojanović iz Zadra. Zbog svojeg se specifičnog izgleda i egzotične, prirodne ljepote kojom zrači, već 1997. godine pojavila u kampanji poznatih kuća Dolce&Gabanna i Guess.

S 18 je godina Korina već bila jedan od najpoznatijih top modela te se pojavljivala na naslovnicama njemačkog izdanja Voguea i francuskog izdanja časopisa Elle.

U Sjedinjenim Američkim Državama zasjala je na mnogim jumbo plakatima i naslovnici najprodavanijeg modnog magazina Cosmopolitan.

S 19 godina odselila je u New York zbog rada za automobilsku marku Ford.

2002. godine glumila je djevojku Justina Timberlake u spotu za pjesmu Gone njegovog tadašnjeg boy benda N*sync. Kad je to vidjela tadašnja Timberlakeova cura Britney Spears, postala je ljubomorna jer nije vjerovala da je njihova ljubav u spotu samo gluma i fikcija.

Na mnogim je revijama nosila dizajnerske komade poznatih modnih kuća kao što su Yves Saint Laurent, Paul Gaultier i Christian Dior. Također je bila glavna zvijezda revija Chanela, Kenza i Fendija. U to je vrijeme ova manekenka bila jedna od 15 najplaćenijih žena u svojoj branši. Nosila je revije sa slavnim manekenkama Kate Moss, Giselle Bündchen i Naomi Campbell koje su joj postale dobre prijateljice.

Najveća postignuća

Korina Longin zasigurno je najpoznatija i najuspješnija hrvatska manekenka koja se prometnula u jednu od najvećih manekenki i modela svog doba. Bila je tražena od strane mnogih modnih kuća, ali i glazbenih zvijezda koje su je tražile za svoje spotove. Svoju je karijeru gradila od malih nogu i odrekla se bezbrižnog djetinjstva kako bi se ostvarila u poslu kojeg voli, a njezin su trud i zalaganje prepoznali ljudi iz svijeta mode u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*