Josipa Pavičić Berardini

Josipa Pavičić Berardini je spisateljica i poduzetnica. Autorica je knjige “Šest milimetara” u kojoj je opisala svoju borbu s karcinomom dojke. Voditeljica je autogenog treninga, bavi se humanitarnim radom i pružanjem podrške ženama oboljelima od karcinoma. Ranije se bavila pjevanjem, bila je novinarka i televizijska voditeljica.

Obrazovanje

Završila je studij turističkog menadžmenta na Sveučilištu Libertas.

Privatni život

Rođena je u 1978. godine u Zadru.

Bila je u dugogodišnjoj vezi s novinarom Markom Cigojem s kojim je dobila sina Vitu. 2011. godine je s talijanskim poduzetnikom Nicom Bernardinijem dobila sina Rocca. Josipa i Nico su se u krugu najbližih prijatelja vjenčali 2012. godine i nakon toga su se preselili u Italiju, a njihov brak je potrajao četiri godine. Odlučili su se razvesti jer nisu mogli organizirati zajednički život, ali su ostali u dobrim odnosima.

Nakon razvoda od talijanskog poduzetnika, započela je vezu s akademskim kiparom i scenografom Nedjeljkom Mikcem.

Josipi je 2014. godine je dijagnosticiran karcinom dojke. Nakon što je pobijedila bolest, u Italiji je napravila genetski test čiji su rezultati ukazivali na to da bi se bolest mogla vratiti pa je odlučila odstraniti obje dojke.

Posao

Prije nego što je postala spisateljica i novinarka na Novoj TV, Josipa Pavičić Berardini je pokušavala stvoriti glazbenu karijeru. Neke od pjesama koje je otpjevala su “Dvojnik”, “Ananas i banana”, “Erotika”, “Je Yo”, “Ti znaš, ja znam” i “Rekao si ne”.

Josipa Pavičić Berardini glumila je Martu Stilinović u hrvatskoj telenoveli “Obični ljudi” iz 2006. godine. 2008. godine je sudjelovala u “Farmi”. Htjela je tada osmogodišnjem sinu Viti pokazati kako se prije živjelo i kako je moguće i živjeti bez interneta i televizije. Prije odlaska na Farmu, predstavila je svoje tri knjige – “Gl’amour”, “Sara Santini” i “Lopov moje mladosti”.

U rubrici “Glamurozna kuharica” emisije “In magazin” Nove TV, Josipa je donosila nove recepte gledateljima, a nakon oporavka od bolesti otvorila je talijanski restoran u Zagrebu. Od svoje gastronomske avanture je zbog privatnih razloga odustala osam mjeseci kasnije.

Josipa Pavičić Berardini je svoju borbu s karcinomom dojke opisala u knjizi “Šest milimetara”. S knjigom u kojoj je progovorila o bolesti zbog koje se na kraju podvrgnula dvostrukoj mastektomiji obišla je cijelu Hrvatsku. Knjiga je pretvorena u monodramu “Šest milimetara” koja je premijerno izvedena na pozornici Zagrebačkog kazališta mladih, a sav prihod od ulaznica otišao je u dobrotvorne svrhe.

Nakon objavljivanja knjige odlučila je organizirati radionice na kojima će prenositi svoja iskustva i znanja koja je stekla tijekom svojih životnih uspona i padova.

Najveća postignuća

Josipa Pavičić Berardini uspjela je pobijediti zloćudnu bolest, a svoje iskustvo je odlučila pretočiti u knjigu u kojoj je navela sve što bi moglo zatrebati ženama koje se nađu u sličnim životnim okolnostima.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*