Josip Klemm

Josip Klemm hrvatski je branitelj i bivši član Antiterorističke jedinice Lučko. Predsjednik je Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske. Rođen je 1972. godine. Poznat je po svojoj zaštitarskoj tvrtki Klemm security i kao jedan od vođa braniteljskih okupljanja.

Obrazovanje

Iz rodne Slavonije odselio se u Zagreb kako bi mogao pohađati policijsku školu. Bio je odličan đak u svojoj šesnaestoj klasi i, iako je mogao upisati neki fakultet, odlučio je da želi postati dio specijalne policije u Antiterorističkoj jedinici Lučko.

Privatni život

Josip Klemm odrastao je u malom selu Stari Slatnik pokraj Slavonskog broda u skromnoj radničkoj obitelji. S ocem Franjom Klemmom se često vidi, a njegova majka umrla je 2003. godine. S majkom je bio u jako dobrim odnosima, a žao mu je što ona nije mogla biti uz njega kad je krenuo otvarati svoju tvrtku. Ima dvije starije sestre Ankicu i Maricu.

Oženjen je za suprugu Biljanu te s njom ima tri kćeri, a obitelj živi u Španskom.

U slobodno se vrijeme voli opuštati u svojoj vikendici u Svetoj Nedelji pokraj Samobora, a rad oko te vikendice ga smiruje. U sklopu vikendice ima i svoj voćnjak s više od sedamdeset stabala. Hobi mu je streličarstvo.

Posao

1. srpnja 1991. godine Klemm se pridružuje Antiterorističkoj jedinici Lučko i to kao dobrovoljac i prije nego što se znalo kakve će razmjeri doseći Domovinski rat. Kad je stigao, jedinica je bila na operaciji u Glini, a specijalac koji ih je primio rekao mu je da ima ranjenih. Iako je Klemm isprva mislio da je pogriješio s odabirom profesije, nakon mjesec dana već je bio jedan od boljih policajaca. 1995. godine prelazi u Zapovjedništvo specijalne policije.

Domovinski rat proveo je na ratištima u zapadnoj Slavoniji i južnije, oko Dubrovnika.

2001. godine, dogodila se nesreća koja mu je promijenila život. Naime, tijekom specijalističke obuke i jednog skoka s padobrana, Klemm je zadobio ozljede opasne po život. Nije odustajao i nastavio je trenirati iz kreveta, koliko je mogao, ali je znao da specijalac više neće moći biti.

Umirovio se 2004. godine. Ipak, ostaje Predsjednik udruge Specijalne policije republike Hrvatske. U to je vrijeme živio jako loše zbog mnogo kredita pa je bio svjestan činjenice da se ne može u potpunosti umiroviti. Odlučio je pokrenuti svoj biznis i, iako je razmišljao o otvaranju detektivskog ureda, odluka je pala na zaštitarsku tvrtku. Tako je nastala Klemm security, jedna od najbolje stojećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj. Klemm tvrdi kako je ispočetka bilo teško jer je konkurencija bila velika, ali tržište je na kraju prepoznalo njihovu kvalitetu. Svoje podružnice ima u svim dijelovima Hrvatske, a osiguravaju trgovačke centre, banke, objekte u izgradnji i posebna događanja.

2012. bio je u središtu pažnje zbog organiziranja svečanog dočeka naših generala Gotovine i Markača nakon što su se vratili iz Haaga 16. studenog 2012. godine.

20. listopada 2014. počinje braniteljski prosvjed pred Ministarstvom branitelja u Savskoj cesti 66 u Zagrebu. Prosvjed je potrajao 555 dana, a na čelu njega bio je sam Klemm i hrvatski ratni vojni invalid Đuro Glogoški.

2017. godine Klemm je dobio koncesiju za jadransku plažu Zrće i to u trajanju od 5 godina. Iako su već godinama prije njegovi zaštitari osiguravali ovu plažu, te je godine on postao i dio konzorcija. Iste godine preuzima sve poslove osiguranja na Hrvatskoj radio televiziji.

Najveća postignuća

2014. godine urečena mu je Velika zlatna plaketa od strane hrvatskih branitelja zbog junaštva u Domovinskom ratu i zalaganja za slobodnu hrvatsku državu.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*