Ivan Zak

Ivan Volarić Zak hrvatski je pjevač i poduzetnik. Poznat je po brojnim hitovima poput ”Sve sam joj krao”, ”Adrenalin”, ”Tetovaža”, ”Bolja od najbolje” i dr. Kao mlad pjevač vrlo je brzo ostvario slavu ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

Obrazovanje

Još kao dječak zaljubio se u glazbu te je završio glazbenu školu. Završio je srednjoškolsko obrazovanje smjera hortikulture, točnije projektiranje i uređenje parkova i okoliša.

Privatni život

Ivan Zak rođen je 26.4.1979. godine u Zagrebu. Ivan Zak život je proveo u Donjem Desincu, mjestu u sastavu naselja Jastrebarsko nedaleko od Zagreba. Više je puta istaknuo kako je obitelj najvažnija, pa nije ni čudno što je odabrao sestru Anu za agenta, menadžera i direktora svih njegovih nastupa.

Glazbom se odlučio baviti nakon što je kao dječak pogledao biografski film ”La Bamba” iz 1987. godine o zvijezdi rock’n’rolla Ritchieju Valensu.

Lik je utjelovio glumac Lou Diamond Phillips, a mladi pjevač istaknuo je u intervjuu kako je trenutak kada ga je vidio s gitarom u rukama bio prijeloman da odluči što želi biti kad odraste.

Posao

Pjevač je svoj prvi bend osnovao sa 16 godina. U njemu je bio glavni vokal te je svirao gitaru. Nakon završetka srednje škole Ivan Zak otvorio je obrt za hortikulturu i uređenje parkova.

Pjevač ističe kako taj posao nije bio prepoznat, no da je uspio ostvariti tri veća projekta. Kao vrlo mlad i poduzetan otvorio je tri velike diskoteke. Najpoznatiji su “Lampaši” u Jastrebarskom. To je bio noćni klub narodne glazbe gdje je Ivan Zak dovodio zvijezde u toga žanra.

Nekoliko godina kasnije otvorio je istoimeni klub u okolici Zadra, ali to nije bilo dobro prihvaćeno od strane domaćega stanovništva i klub je ubrzo zatvoren.

Godine 1996. kao sedamnaestogodišnjak nastupio je na Trešnjevačkom dječjem festivalu s pjesmom ”U meni živiš Julija”.

Njegov prvi studijski album izlazi 2008. godine pod nazivom ”Kao metak”. Idući album ”Adrenalin” izlazi 2010. godine. No, pjevač već 2009. godine objavljuje istoimeni hit ”Adrenalin” koji se pojavljuje u vrhu svih glazbenih ljestvica te na radiopostajama i glazbenim televizijama.

Pjesme s toga albuma digle su pjevača na visoko mjesto u hrvatskom glazbenom svijetu. Njegovi poznati hitovi ”Sve sam joj krao”, ”Svjedok”, ”Vodu ne pijem”, ”Tetovaža” (duet s Nedom Ukraden) puštaju se i danas. U spotovima ovih albuma je pjevač bio uglavnom uvijek okružen brojnim djevojkama.

Nakon dva albuma u zvuku narodne glazbe Ivan Zak se okreće više pop glazbi što je vidljivo na njegovom albumu iz 2012. godine ”Bolja od najbolje”.

Istoimena pjesma vrlo brzo zauzima najbolja mjesta na ljestvicama, a rastu i simpatije od strane ženske publike. Na tom albumu našli su se hitovi ”Bolja od najbolje”, ”Tko mi te krade”, ”Zbogom pameti”, ”Naučila si me” te ”Ilegala”.

Godinu dana kasnije Ivan Zak snimio je pjesmu sa sastavom “Begini”. Pjesma ”Obriši suze” vrlo je brzo postala viralni hit.

Godine 2015. izlazi njegov četvrti studijski album ”Usne varane”. Na ovome albumu pjevač nastavlja u stilu pop glazbe. Spotovi i način pjevanja pokazuju kako se Ivan Zak u potpunosti odmaknuo od svoga početnog stila. Najpoznatije pjesme s toga albuma su ”Usne varane”, ”Pretjerujem”, ”Da si tu”.

S pjesmom ”Sve si moje” nastupio je na CMC festivalu u Vodicama 2016. godine.

Ivan Zak sudjelovao je na manifestacijama poput ”Dore”, ”Hercegovačkoga radijskoga festivala”, te više puta na ”Hrvatskom radijskom festivalu”.

Najveća postignuća

Godine 2009. pjevač je nastupio na ”Hrvatskom radijskom festivalu” s pjesmom ”Sve sam joj krao” s kojom je izborio finale natjecanja.

Ivan Zak dobio je priznanje ”Platinasti Forte” koje se dodjeljuje redovitim članovima Hrvatskoga društva skladatelja te članovima njihovog tima za velik broj prodanih primjeraka autorskih albuma.

Pjevač je nominiran i za nagradu ”Porin” u kategoriji najboljega albuma zabavne glazbe za ”Usne varane”.

Godine 2017., datuma 11.2., odnosno nekoliko dana prije Valentinova, Ivan Zak održao je koncert u zagrebačkoj Areni, gdje se okupilo skoro 20.000 obožavatelja.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*